Katil nöbeti

Ayrıldığı eşini bıçaklayarak öldüren Vedat Atik kayıplara karıştı. Jandarma, saldırı ihtimaline karşı genç kadının ailesinin evinde 24 saat nöbet tutmaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2013 Güncelleme 19 Aralık 2013, 01:29
Katil nöbeti

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Buca ilçesinde boşandığı eşini öldüren Vedat Atik yakalanamayınca, jandarma genç kadının ailesini koruma altına aldı. Olay, önceki gün Kaynaklar beldesinde meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi olan 38 yaşındaki Serpil Erfındık, şiddet gördüğü gerekçesiyle 6 ay önce Vedat Atik'ten (36) boşandı. Atik'in rahatsız etmesi üzerine genç kadın mahkeme kararıyla koruma kararı aldırdı.

KORUMA BİTTİ, HAREKETE GEÇTİ
Bu kararın bittiği gün Vedat Atik, 1.5 yaşındaki oğlunu görme bahanesiyle gittiği evde, Erfındık'ı bıçaklayarak öldürdü. Atik, olaydan sonra eski eşinin cep telefonu ve cüzdanını alarak kayıplara karıştı. Cani katilin yakalanması için harekete geçilirken; jandarma zanlının eski kayınvalidesi, kayınpederi ve kayınbiraderine saldırı düzenleme ihtimaline karşı cinayetin işlendiği evin çevresi ile aile fertlerinin yaşadığı yerde 24 saat nöbet tutmaya başladı.

2 BİN 800 TEHDİT MESAJI
Öldürülen talihsiz kadının kardeşi Metin Erfındık, boşandıktan sonra zanlının ablasına 6 ay içinde 2 bin 800 tehdit mesajı gönderdiğini söyledi. Erfındık, "Toplam 38 sayfa tutan tehdit mesajları savcılığa teslim ettik. Ablama 'Çocuğu geberteceğim. Sen de ben de rahat ederiz. Annenin evini yakacağım. Babanın şişko göbeğini deleceğim' diye mesajlar atıyordu" dedi. Erfındık, ablasının Atik ile evlenmesine ailesinin karşı çıktığını da belirtti. Öte yandan Vedat Atik'in Facebook'ta 'Kadına yönelik her türlü şiddete hayır' grubuna üye olması dikkat çekti.

KORUMA ÇEMBERİ
Öldürülen Serpil Erfındık'ın anne-babasının yaşadığı ev jandarma tarafından güvenlik çemberine alında. Evin bulunduğu yerde adeta kuş uçurtulmuyor.

Ceyhan TORLAK / İZMİR