Koruma bitti cinayet geldi

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan 38 yaşındaki Serpil Erfındık, koruma kararının bittiği gün boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2013 Güncelleme 17 Aralık 2013, 00:00
Koruma bitti cinayet geldi

İÇİNDEKİLER

İzmir Buca'ya bağlı Kaynaklar beldesinde yine bir eş cinayeti işlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi olan 38 yaşındaki Serpil Erfındık, 3 yıl önce V.A. ile evlendi. 2 yaşında bir erkek çocuğu olan Erfındık, şiddetli geçimsizlik sebebiyle eşi V.A.'dan geçtiğimiz Temmuz ayında boşandı. Boşanmadan sonra eşinin kendisini rahatsız ettiğini ileri süren genç kadın, Cumhuriyet Savcılığı'ndan koruma talebinde bulundu. Erfındık'ın yaptığı başvuru üzerine, genç kadın koruma altına alındı. 6 ay boyunca sağlanan koruma süresi dün biterken, koruma süresinin bittiği gün V.A., çocuğunu görmek için Erfındık'ın evine gitti. İddiaya göre, çıkan tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine V.A., eski eşini 6 yerinden bıçakladı. Olay sırasında evde bulunan 2 yaşındaki çocuğunu ise babasına bırakan V.A. kayıplara karıştı.

EVLADINI KAN İÇİNDE GÖRDÜ
Anne Tülay Aksakal yakınları ile birlikte gittiği evde, kızını kanlar içinde görünce durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, genç kadının öldüğünü tespit etti. Serpil Erfındık'ın, tekrar koruma kararı aldırmak için geçen cuma günü İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi'ne başvurduğu öğrenildi. Olayla ilgili geniş çapta araştırma başlatan jandarma ekiplerinin V.A.'yı yakalamak için çalışmaları sürüyor.

HEP ŞİDDET GÖRDÜ
Tülay Aksak, kızı Serpil Erfındık'ın ölümden kurtulmak için çok çırpındığını sözledi. Aksak, şunları söyledi: "Boşandıktan sonra hep şiddet gördü. Sürekli eşi tarafından tehdit edildi. Bunun üzerine kendisine koruma verildi. Pazar günü koruma süresi bitti. Bunun üzerine tekrar koruma talebinde bulunmak ve kızımın eski eşinin kendi üzerinden yaptığı borçlardan kurtulması için avukat talebi için İzmir Barosu'nu aradım. Bugün bize avukat vereceklerdi."

'DAHA KAÇ KİŞİ ÖLECEK'
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Erfındık'ın öldürülmesi üzerine öğretim üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Füzün, "Bu tip olaylar yaşanmadan önlenmelidir. Devlet bu konularda daha titiz davranmalıdır" dedi. DEÜ Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tülay Özüermen de "Kadına yönelik şiddet ve cinayetler artıyor. Bu vahim hata daha kaç Serpil'i aramızdan götürecek" diye konuştu. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abbas Türnüklü de, ailesinin Erfındık'a güvenliği için fakülteyi değiştirmesini önerdiğini ancak öğrencileri için bunu kabul etmediğini söyledi.


Fatih ŞENDİL