Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Türkiye'nin değişik illerinde ve bir çok İslam ülkesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2013, 00:00 Güncelleme 13 Aralık 2013, 18:28
Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı

İÇİNDEKİLER

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Ankara Hacı Bayram Veli Camisi ve İstanbul Fatih Camii başta olmak üzere bir çok şehirde gıyabi cenaze namazı kılındı. Molla için bir çok ülkede gıyabi cenaze namazı kılınırken, Bangladeş hükümeti de protesto edildi.

AKILLARA ZİYAN HUKUK CİNAYETİ
Dakka'daki bir cezaevinde dün idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Hacı

Bayram Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.



Cuma namazı için Hacı Bayram Veli Camisi'ne gelen vatandaşlar, namazın ardından Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı, dualar etti, tekbir getirdi.

Namaza katılanlar arasında bulunan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri adına yapılan basın açıklamasında, Bangladeş'in bugünlerde "akıllara ziyan bir hukuk cinayetine sahne olduğu" belirtilerek, "Bizler Ankaralı Müslümanlar olarak şehit Abdülkadir Molla ve idamı sonrasında olaylarda hayatını kaybeden onlarca Bangladeşli şehit kardeşlerimizi selamlıyoruz. Şehidin son sözü ile bitiriyoruz; 'Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti, bize kulluk et dediler, ben de asın dedim" ifadeleri kullanıldı.

BİR ÇOK ŞEHİRDE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idam edilmesinin ardından, Diyarbakır'da basın açıklaması düzenlendi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen basın açıklaması, cuma namazı çıkışının ardından Ulu Cami önünde yapıldı.

Öte yandan Molla için Balgat Hamidiye Camisi'nde de cuma namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla giyabi cenaze namazı kılındı, dualar okundu.

Molla için İstanbul, Kahramanmaraş, Adana başta olmak üzere bir çok ilde gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazlarının ardından Molla'nın idam edilmesini protesto edenler, Bangladeş hükümetini kınayan basın açıklaması yaptılar.