Sarı çakma

Otomobilini sarıya boyatan genç, sahte taksi plakası takarak yolcu taşıdı. Foyasını ise yediği trafik cezaları ortaya çıkardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2013 Güncelleme 06 Aralık 2013, 00:00
Sarı çakma

İÇİNDEKİLER

İstanbul Anadolu Yakası'nda ticari taksicilik yapan T.B. (38), son iki ayda plakasına kesilen trafik cezaları nedeniyle Emniyet'in yolunu tuttu. T.B., cezaların kesildiği yollardan hiç geçmediğini ileri sürdü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ve itiraz edilen trafik cezalarının kesildiği güzergahlarda yer alan MOBESE kayıtları ve güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi. Görüntülerdeki aracın, taksici T.B.'nin aracı olduğu saptandı, fakat direksiyonda başka bir kişinin olduğu ortaya çıktı. 'İkiz Plaka' ihtimalini değerlendiren polis, söz konusu aracı takibe aldı.

ARKADAŞ AKLINA UYDU
Aracın, 2009 model bir otomobil olduğu ve sahibi tarafından sarı renge boyatılıp sahte plaka takılarak ticari taksiye dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Aracın sahibi Metin Ş. gözaltına alındı. Metin Ş.'nin, 1 yıldır bu araçla ticari taksicilik yaptığı anlaşıldı. Metin Ş. ifadesinde "Bir arkadaşım bu fikri verdi. Onun aklına uydum" dedi.