Zehir gibi hırsız

Kanıtlarla konuşarak gizli örgütlerin korkulu rüyası olan Altındal, hayata veda etti. Zehirlendiği öne sürülen yazarın kızı ise iddiayı güçlendirdi: Babam ölmeden önce evde bulunan çok önemli belgeler çalındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2013 Güncelleme 25 Kasım 2013, 02:17
Zehir gibi hırsız

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 18 Kasım günü önemli bir değerini "ani bir şekilde" kaybetti. Avrupa bağlantılı gizli örgütlerin ülkemiz üzerindeki kirli oyunlarını, yazdığı kitaplarla deşifre eden gazeteci, yazar ve araştırmacı Aytunç Altındal (68), İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. '

HEPSİ ÇOK ÖNEMLİYDİ
Altındal'ın vücudundaki kanserli hücrelerin hızla yayılması ise "Zehirlendi" iddialarını gündeme getirdi. İddianın odağında ise dış güçler vardı. Altındal'ın araştırmalarından rahatsız olan Vatikan bağlantılı gizli örgütlerin, İsviçre'nin Montrö kentinde yazara kanser virüsü verdiği öne sürüldü. Efsane yazarın kızı Emine Altındal ise iddiaları güçlendiren nitelikte şok açıklamalarda bulundu. BEYAZ TV'de Kadir Çelik'in hazırladığı Objektif programına konuşan Emine hanım, babası ölmeden önce evlerine hırsız girdiğini ve Altındal'a ait çok sayıda önemli belgenin çalındığını açıkladı.

TABLOLAR YERİNDE YOKTU
Ortaya çıkarttığı belgelerle gizli örgütleri kızdıran Aytunç Altındal'ın kızı şunları söyledi: "Nişantaşı'nda oturduğumuz apartman dairesinin anahtarı babamda ve bende vardı. Babam ölmeden önce evimizin anahtarını kaybetmiştim. Kapıyı çilingire açtırdım. Eve girdiğimde çok kıymetli tablolar, önemli belge ve kitaplar yerlerinde yoktu."

GÖZDAĞI VERDİLER
Hayatını kaybeden Aytunç Altındal'ın kızı Emine Altındal, babasına ait belgelerin çalınmasının "düşündürücü" olduğunu söyledi. Polisin yaptığı incelemede kapıda herhangi bir zorlamanın tespit edilmediğini de sözlerine ekleyen Emine Hanım, "Bu sıradan bir hırsızlık olayı olamaz. Çünkü evdeki bazı belgeler yakılmış ve babama yönelik gözdağı amaçlı izler bırakılmış" ifadesini kullandı.

BELGELİ SOYGUN
Emine Altındal, babasının ölümünü şüpheli bulduğunu ve konunun araştırılmasını istedi.

MEVLÜT YÜKSEL