Paranın gücü

5 trilyon dolara hükmeden Masonlar, bu sayede daha da güçlendi... Loca'nın desteği sayesinde önemli şirketlere Masonlar yerleştirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2013 Güncelleme 20 Kasım 2013, 03:44
Paranın gücü

İÇİNDEKİLER

Mason Locaların en büyük amaçlarından biri, bulunduğu ülkelerin üst düzey yönetimine üyelerini yerleştirmek. Bu konuda çok detaylı çalışmalar yapan Localar, dünyanın her şirketinde bir Mason yerleştirmeyi başardı. Bazı işadamı Masonlar da, Loca'nın emirlerini harfiyen yerine getirdi. Yapılan araştırmalara göre, Masonlar'ın yönettiği para 5 trilyon dolar civarında. Bu rakamın 2011 yılı itibariyle daha da arttığı vurgulandı. Paranın gücüne inanan Masonlar, bu sayede birçok gelecek vaat eden gençleri de Loca'ya kazandırdı.

'MADDİ SIKINTI YOK'
Güçlü bir gelecek isteyen gençler, Loca'dan gelen tekliflere hiç düşünmeden "Evet" dedi. O gençlerin büyük bir çoğunluğu Loca'da yükselmeye devam ederken, aynı zamanda şirketlerde de üst makamlara çıktı. Bu zincir güçlendikçe, Masonlar'ın gücü de arttı. İşte 23. derecedeki bir Mason'un anlattıkları: "Üniversite son sınıfta Loca'dan davet aldım. Güçlü olmak istiyordum ve davete icabet ettim. Görüşmede beni tedirgin eden sorular da oldu. Ancak güçlü olmak için yolumun Loca'dan geçeceğini biliyordum ve kabul ettim. Üniversiteyi bitirdikten sonra ABD'ye master için gönderildim. Çok iyi şartlarda Harvard'da 4 yıl eğitim gördüm. Ardından Türkiye'ye döndüğümde, çok önemli bir şirkette göreve başladım. İş konusunda ve maddi yönden hiçbir zorluk yaşamadım. Aynı durumdaki bir arkadaşımın şu anda çok zor durumda olduğunu biliyorum.



'BOYUN EĞMEK ŞART'
Mason olduğum için pişman değilim. Ancak Loca'nın bazı isteklerini kabul etmek zorunda kaldığım için mutsuz olduğum anlar oldu. Nedenini şu anda açıklamam zor. Elbette herkesin kabul edemeyeceği isteklere boyun eğmek zorunda kalıyorum. Ancak çok önemli bir şirkette üst düzey yönetici olarak cemiyet hayatında hüküm sürüyorum. Özellikle Türkiye'de birçok önemli şirkette de üst düzey yetkililerin Mason olduğu doğru. Onların da Loca'dan aldığı görevleri yerine getirdiği bir gerçek."

MASONLAR'DA ARANAN ÖZELLİKLER
Mason olacak kişi 21 yaşını doldurmalıdır. Erkek olmalıdır. Tüm vatandaşların sahip olduğu haklardan yararlanmalıdır. Fiziki ve ruhi yönden sağlıklı olmalıdır. Dernek aidatını ödeyebilecek maddi gücü olmalıdır ki bu aidat çok yüksektir. Yeterli bir eğitim ve öğretimden geçmiş olmalıdır. Herhangi bir sabıkası bulunmamalıdır. Bunlar haricinde, Mason olacak kişide, yardımsever olması, demokrat olması, dürüst olması gibi spesifik ve yoruma açık özellikler de aranmaktadır.



YARDIMLAŞMA ÇOK ÖNEMLİ
Masonlar, bilime sonsuz derecede inanırlar. Bilim, bilinmezlerin bilinmesi için bir ışıktır. Masonlar, ideal insana ulaşmayı isterler.
Bunun için yardımlaşma önemlidir.
Mason olan herkes birbirinin kardeşidir. Bu nedenle bir Mason herhangi bir kardeşinin zor durumunda ona yardım etmekle mükelleftir. Masonlukta gizlilik esastır. Bu nedenle localarda öğrendikleri sırları ve Mason localarının işleyiş biçimlerini başkalarına aktarmazlar. Masonlukta evrensellik esastır. Bazı localarda özellikle İskoç ritinde Tanrı inancı önemli iken Fransız ritinde Tanrı inancının olup olmaması çok bir önem taşımaz.

YARIN: LOCA TOPLANTILARI