Taşanlar'ın adı ne zaman kaldırılacak?

Bursalılar 28 Şubat sürecinde yaptığı sert uygulamalarla bilinen eski Vali M. Orhan Taşanlar’ın isminin verildiği okulun adının değiştirilmesini istiyor.

Giriş Tarihi 24 Ekim 2013, 00:00 Güncelleme 24 Ekim 2013, 02:06
Taşanlar’ın adı ne zaman kaldırılacak?

İÇİNDEKİLER

28 Şubat sürecinde Bursa'da İmam Hatip Lisesi'nin önüne polisleri yığıp, okula girmek isteyen başörtülü öğrecileri coplatan ve eğitim hakkını engelleyen eski Vali M. Orhan Taşanlar'a tepki sürüyor. Darbecilerin izlerinin silinmesini isteyen sivil toplum kuruluşları Vali M. Orhan Taşanlar Ortaokulu'nun isminin değiştirilmesini talep ediyor.

Vali M. Orhan Taşanlar Ortakulu'nun adının değiştirilmesi için geçen yıl Mazlumder Bursa Şubesi ve Eğitim Birsen Bursa Şubesi, İl Genel Meclisi Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Okulun isminin değiştirilmesine dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Şehir gazetesine verdiği demeçte; "Zamanında bir okula bir Vali'nin adı verilmiş. Bir Vali'nin adının yıllar sonra oradan kaldırması şık değil" diyerek karşı çıktı.

GÖZLER KARALOĞLU'NDA
STKların, Vali M.Orhan Taşanlar isminin kaldırılıp, yerine başötüsü zulmü yüzünden okuluna sokulmadığı için dışarıda kamyonetin altında kalan ve bacağını kaybeden Dilek Gürgen'in isminin verilmesi talebi sürüyor. Bursalılar, şimdiki Vali Münir Karalaoğlu'nun M. Orhan Taşanlar Ortaokulu'nun adını değiştirmesini istiyor.