Balıkçı terörü!

Karadeniz'de balıkçılar, 'Çok hamsi yiyor' diyerek yunusları öldürdü. Ölü hayvanlar kıyıya vurmaya başladı. Katliam tablosu ise 'İnsanlık ölmüş' dedirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2013 Güncelleme 01 Ekim 2013, 05:39
Balıkçı terörü!

İÇİNDEKİLER

Karadeniz Bölgesi, yunus katliamına sahne oldu. Bazı balıkçıların, ağlarına zarar verdikleri ve çok fazla balık tükettikleri gerekçesiyle yunusları öldürdüğü iddia edildi. 1983 yılında, yunus avcılığı yasaklandı. Ancak, buna rağmen kaçak katliamların ardı arkası kesilmedi. Son günlerde yunuslara yönelik katliamlar çığ gibi büyüdü. Karadeniz sahillerine ölü yunuslar vurdu. Ölü hayvanların bazılarında kurşun izleri, bazılarında ise bıçak izleri tespit edildi. Hatta kimi yunusların kuyruğunun kesildiği gözlendi. Bazı avcıların, denizdeki balıkları yediği ve ağlara zarar verdikleri gerekçesiyle yunusları öldürdüğü öne sürüldü. Karadeniz'deki balıkçılık kooparatifleri, balık popülasyonunu azalttığı iddiasıyla yunusların toplu avlanmasını talep etti. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ise yunus avcılığı lobisine, bilimsel verilerle yanıt verdi.

'GÜNDE 35-40 HAMSİ YİYOR'
Bir yunusun ortalama günde 35-40 hamsi tükettiğini söyleyen yetkililer, balıkçıların sadece bir seferde 4-6 ton hamsi avladığına dikkat çekti. Balıkçıya asıl zarar veren ve denizdeki balık miktarını etkileyen unsurlar ise şöyle sıralandı: Mevsimsel değişimler, kirlilik, aşırı avcılık, av yasaklarına uyulmaması ve üreme boyuna gelmemiş yavru balık avcılığı.