BO'nun neresi köpek!

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın köpeği Bo, tatil için Martha's Vineyard Adası'na özel bir uçakla götürüldü. Süper köpek Bo'yu korumak için 4 Ulusal Güvenlik ajanı görev yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2013 Güncelleme 13 Ağustos 2013, 00:08
BO’nun neresi köpek!

İÇİNDEKİLER

Obama ailesi, tatil için Massachusetts eyaletine bağlı Martha's Vineyard adasını tercih etti. Yoğun iş temposundan birkaç gün uzaklaşmak için ABD başkanı Obama'nın tercih ettiği bu adanın, 47 kişilik özel bir ekiple korunacağı açıklandı. Obama ailesi, Başkanlık uçağı Air Force One'la adaya giderken, Bo adlı köpeğe de tarihi bir uygulama yapıldı. Obama'nın çok sevdiği Portekiz su köpeği olan Bo da MV-22 özel uçağıyla adaya götürüldü.

BEYAZ SARAY'A TEPKİ MESAJLARI
Şirin köpek için 4 Ulusal Güvenlik ajanı da uçağa bindi. ABD medyası, bir köpek için yapılan bu özel çalışmanın gereksiz olduğu eleştirisinde bulundu. Bo'nun tatil maliyetinin yaklaşık 250 bin dolar olacağını belirten İngiliz The Telegraph, Amerikalılar'ın da bu duruma tepki gösterdiğini iddia etti. Bo'nun günlük masrafının 500 dolar olduğunun da medyaya yansıması nedeniyle, geçen ay birçok kişi Beyaz Saray'a tepki mesajı göndermişti. Beyaz Saray sözcüleri de, bu konuyla ilgili iddiaları yalanlamıştı.

SEÇİM HEDİYESİ
ABD'de geçen yıl yapılan başkanlık seçiminde Obama, Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'yi geride bırakıp ikinci kez başkan seçilmişti. Nixon'un köpeği Checkers'ı, George W. Bush'un köpeği Barney'i bilmeyen yoktu. Obama'nın köpeği Bo da, son seçim kampanyasında 1 milyon dolarlık bir bağışın toplanmasında başrolü oynamıştı. İşte Obama ailesinin de seçim kampanyasındaki başarılı çalışmalarından dolayı Bo'ya bu tatili hediye ettikleri belirtildi.