Sisi'ye sert uyarı!

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in, Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüşerek, "Mısır'daki güvenlik durumu ve son şiddet olaylarından duyduğu derin kaygılarını" dile getirdiği ve "bu zorlu dönemde itidal gösterilmesi çağrısında bulunduğu" bildirildi.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2013, 01:50
Sisi’ye sert uyarı!

İÇİNDEKİLER

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little, yazılı açıklamasında, "Bakan Hagel bugün öğleden sonra, Mısır'daki güvenlik durumu ve son şiddet olaylarına dair derin kaygımızı dile getirmek ve bu zorlu dönemde itidal gösterilmesi çağrısı yapmak için Mısır Savunma Bakanı Sisi ile telefon görüşmesi yaptı" ifadesini kullandı.

Little, "ABD'nin, Mısır'daki mevcut dönüşüme kapsayıcılığın damga vurması, Mısırlı yetkililerin siyasi tutuklama ve gözaltılardan kaçınması ve daha fazla kan dökülmesinin ve can kayıplarının önlenmesi yönünde adımlar atması gerektiğine inandığını" kaydetti.

Pentagon Sözcüsü Little, "Mısır halkının, güzergahlarını demokratik değişime doğru yenilemeleri ve siyasi yelpazede hoşgörüyü vurgulamalarının kısa ve uzun vadede onların çıkarına olacağını" belirtti.