O ilanın finansörü ADD çıktı

The Times gazetesindeki ilanı imzalayan Fuad Kavur, ilanın İngiltere'deki Atatürkçü Düşünce Derneği'nin topladığı parayla finanse edildiğini söyledi.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2013, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2013, 17:21
O ilanın finansörü ADD çıktı

İÇİNDEKİLER

İngiliz The Times gazetesinde geçen hafta yayımlanan ticari ilanla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mektubu imzalayan Türk yapımcı ve yönetmen Fuad Kavur, mektubu kendisinin kaleme almadığını ancak imzalayanları bir araya getirdiğini, ilanın İngiltere'deki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından toplanan parayla finanse edildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın sorularını cevaplayan Kavur, yayımladıkları ilanla amaçlarının, "seçimle gelmiş bir hükümete ve Başbakan'a yönelik bir hücum olmadığını" öne sürdü. Kavur, "Seçimle gelmiş bir insan, demokrasi olan bir ülkede yine seçimle gider ve bunun başka türlü olması tamamen yanlıştır. Bizim ve benim şahsen istediğim bir eleştiridir ve farkındalık yaratmaktır. Bunun ötesinde hiçbir amacımız yoktur" iddiasında bulundu.

Metni kendisinin kaleme almadığını belirten Kavur, Gezi Parkı olayları sırasında ABD'de bulunduğunu ve Amerikan televizyonlarının olaylara gösterdiği ilgiye şaşırdığını ifade etti. Kavur, New York Times gazetesinde yayımlanan ilanın ardından benzer bir ilanın İngiltere'de de yayımlanabileceğinin aklına geldiğini ve ilk olarak konuyu "Atatürk" kitabının yazarı, tarihçi Andrew Mango ile konuştuğunu söyledi.

Mango'nun da olaylara çok üzüldüğünü kendisiyle paylaştığını ifade eden Kavur, şunları kaydetti:

"Andrew'a, böyle bir şey düşündüğümü söyledim ve 'Böyle bir ilana imza atar mısın' dedim. O da olanlara çok üzüldüğünü ifade etti ve 'Bunu yapalım' dedi. Kaba taslak bir şeylere başladık. Sonra 30 kişi aynı yerde oturup, aynı anda yazamadık ama bu, 30 kişinin istişare ederek, konuşarak, ortak olarak çıkardığı bir metindir."

Metne imza koyan 30 kişiyle iletişim kuranın ve organize edenin kendisi olduğunu söyleyen Fuad Kavur, "Yüzde 90'ı benim şahsi tanıdığım insanlar. Herkesi bir araya getiren ben oldum ama hiç kimseye baskı yapmadım" dedi.