Dön Armanpour dön yalan Hürriyet'i

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, birlikte poz verip röportaj yaptığını iddia ettiği kişileri, Çevik Kuvvet polisi diye yutturmaya çalıştı. Takvim'in foyasını ortaya çıkardığı Arman "Onların 2'si çevik, 2'si sivil polisti" diye çark etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2013 Güncelleme 17 Temmuz 2013, 03:07
Dön Armanpour dön yalan Hürriyet’i

İÇİNDEKİLER

Hürriyet, Ayşe Arman'ın Taksim'de görev yapan Çevik Kuvvet polisleriyle yaptığını iddia ettiği röportajla büyük ses getirmek istedi. Ancak, TAKVİM'in gerçek polislerle Taksim Meydanı'nda görüşmesi, Arman'ın stüdyoda çekilen fotoğraflarla yaptığı röportajın tam bir kurgu olduğunu ortaya çıkardı. Böylelikle Hürriyet, yalan bir röportajı yayınlayarak okurlarını hayal kırıklığına uğrattı. İlk gün Pazar ilavesinde ve gazetenin birinci sayfasında yer alan röportaj, dünden itibaren çizgisinden saptı. Arman, tam bir dönüş yaparak kendi kendini yalanlamaya başladı.

FAZLA DÖNME AYŞE!
Gezi Parkı olaylarında Taksim'den 10 saat canlı ve "Yanlı" yayın yapan CNN'in sunucu Christiane Amanpour'a özenen Arman'ın bu çırpınışı, sosyal medyada da alay konusu oldu. Gezi Parkı'na destek verdiğini belirten fakat eylemler sırasında hiç Taksim'e gitmeyen Ayşe Arman'ın yalan röportajı, dün Hürriyet'in sadece iç sayfasında kaldı. İşte Arman'ın röportajındaki yalanları ve çelişkileri...

* İlk gün, "Taksim'de görev yapan Çevik Kuvvet'te görevli 4 polis ile görüştüğünü" yazmıştı. Dün bunların 2'sinin Çevik Kuvvet'ten 2'sinin de sivil olduklarını belirtti.

* Önce stüdyo fotoğrafı çektiren Arman, dün 4 polis memuru ile bu kez açık havada poz verdi. Bu da Arman'ın TAKVİM'in tespit ettiği gibi önceki polislerin konu mankeni olduğunu kabul ettiğini gösterdi.

* Arman Çevik Kuvvet'te görevli bir polisin, eve gidemediğini ailesinden 17 gün uzak kalarak yeni doğan bebeğini gizlice Taksim'e getirilmesi ile görebildiğini anlattı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı araştırmada, böyle bir doğan bebek ve görüşme izine rastlanılmadığını belirtti.

YANLIŞ YAPTIM
Arman, görüştüğü polislerin tüm emniyet mensuplarını temsil etmediğini yazmak zorunda kaldı. Yaş ve meslek kıdemleriyle ilgili çelişkisini de "Meslekten ihraç edilmemeleri için yaşlarına dokunmadım. Teşkilatta kaldıkları süre bilgisini değiştirdim. Orada bir yanlış yapmışım" şeklinde düzeltti.

MEVLÜT YÜKSEL