Rockçı imam

İmam Muhsin Tüzer, rock grubu kurdu. Albüm hazırlığı için kolları sıvadı

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Rockçı imam
Antalya'nın Kaş İlçesi'nde imamlık yapan A. Muhsin Tüzer fark attı. Rock grubu kuran imam, albüm çıkartmak için çalışmalara başladı. İstanbul'da müezzinlik yaparken Romanyalı bir Hristiyan olan Oana Mara ile evlenen Tüzer, bir süre sonra Kaş'ta Nasrettin Camisi'ne imam olarak atandı. Tüzer, 2000 yılında imamlıktan istifa edip ticaret yapmaya başladı. 2010'da tekrar imamlık mesleğine dönen Tüzer, Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde göreve başladı.

TASAVVUFLA BİRLEŞTİRDİ...
Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada dereceleri bulunan Tüzer, tanıştığı Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile "FiRock" adlı rock grubu kurdu.

Rock müziği ile tasavvuf müziğini birleştirmeyi amaçlayan grup, içinde 2'si ilahi olmak üzere 10 eserin yer alacağı bir albüm hazırlamak için çalışmaya başladı. Single eserleri "Mevlana gel" ile sanatseverlerle buluşacak olan imam Tüzer, "İmamlar dünyaya seslenmeli" dedi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler