Ayı krizi

Antalya'da pasaport kontrolündeki polis, 9 yaşındaki Emily'nin oyuncak ayısının pasaportuna giriş işlemi yaptı. İngiliz medyasına manşet olan bu durumun, 'küçük kıza jest' olduğu iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2013 Güncelleme 14 Haziran 2013, 01:40
Ayı krizi

İÇİNDEKİLER

Ailesiyle birlikte mayıs ayında Antalya'ya gelen 9 yaşındaki Emily Harris'in oyuncak ayısının pasaportuyla Antalya Havalimanı'ndan giriş yapması, gündeme bomba gibi düştü. Antalya Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma açtı. Yetkililer, havaalanındaki pasaport kontrolü sırasında, polislerin "çocuğun gönlünü almak için" bilerek oyuncak pasaporta damga bastığını, bu sırada yoğunluktan gerçek pasaporta damga basımının unutulduğunu açıkladı.

ANNESİ ŞAŞKINLIK YAŞADI
Emily'nin annesi 43 yaşındaki Nicky Harris, "Havalimanında Emily'nin yanlışlıkla Lily Harris adına düzenlenmiş oyuncak pasaportu verdiğini görünce şoke oldum. Bir an birilerinin peşimizden koşacağını düşündüm ama öyle bir şey olmadı. İşlem sırasında sadece Emily'nin yaşını sordular ve oyuncak pasaporta damga bastılar" dedi. Haber, İngiliz gazetesi Daily Mail'in internet sitesinde en fazla paylaşılan haberler arasına girdi. Yayınlanmasının ardından 6 saat içerisinde bin 500 kişinin sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile paylaştığı haberle ilgili 200'ü aşkın okur yorum yaptı.

İYİ BİR ADAM
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine yapılan okuyucu görüşlerinden bazıları şöyle:
"Bence bunun arkasında, küçük bir çocuğa iyi davranan iyi yürekli bir adam var. Bazı insanlarda hala eğlence anlayışı var" (Brian Bishop)
"Gerçek pasaportunu göstermediğine inanmıyorum. Benim çocuğumun da benzer oyuncak pasaportu var. Meksika'ya girişte pasaporta bizim ricamız üzerine pul yapıştırıldı" (More1608)
"Birkaç kez Antalya Havalimanı'ndan giriş yaptım. Garanti ederim ki Türkler çocukları çok seviyor. Ve bu nedenle biraz eğlenmişlerdir. Eminim ki pasaport görevlileri doğru pasaporta bakmıştır. Onlar salak değil" (Iggy)
"Tenerife'ye gittim. Pasaportumu onaylamadılar, pul bile yapıştırmadılar. Sadece pasaportu gösterdim. Eliyle geç işareti yaptı. Gümrüklerde bazı gevşeklikler olabiliyor" (Lindathecat)
"İngiltere'ye daha az belgeyle de girebilirsiniz" (Johnywonny)
"Bu ülkeye girmek için pasaporta bile ihtiyacınız yok" (Nathan)