Silüet kavgası

İstanbul'un silüetini bozan gökdelenin bir benzeri, Londra'daki ünlü Fleet Street'te ortaya çıktı. İngilizler, çirkin gökdelenin yıkılması için büyük protestolara başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2013 Güncelleme 19 Nisan 2013, 03:32
Silüet kavgası

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu'nda yükselen ve şehrin silüetini bozan Four Seasons Bosphorus ve Four Seasons Sultanahmet otellerinin yatırımcısı Astay Gayrimenkul tarafından yapılan 'OnaltıDokuz' isimli kulelere sert tepki göstermişti.

BELEDİYEYE TEPKİ
Hatta gökdelenin sahibi Mesut Toprak'la bu konu nedeniyle darıldığını açıklamıştı. İşte İstanbul'daki bu skandalın benzeri, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşandı. Ünlü Fleet Street'teki St. Paul Katedrali'nin yanında yükselen dev gökdelen, İngilizler'i çileden çıkarttı. Tepkiler, Londra Belediyesi'ne kadar ulaştı. İngilizler, eski silüetini bozan bu yapının kaldırılmasını istedi. Londra Belediyesi de. Bu konuda çalışmalar yapacağını ifade etti. İngiliz medyası da 'Demir Lady' lakaplı eski başbakan Thatcher'ın cenazesiyle, 1965 yılındaki Winston Churchill'in Fleet Stret'teki defin töreninden 2 kare fotoğraf yayınladı.

SAHİBİNE GÖRE PROJE YASAL
OnaltıDokuz isimli kuleleri yapan Mesut Toprak, Başbakan Erdoğan'ın sözleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Çok tartışılan projede bir yıldır yaşayan malikler olduğuna dikkat çeken Toprak, projede bu aşamadan sonra değişiklik yapmanın mümkün olmadığını söyledi. Toprak, "Bizim ne ruhsatımızda ne de imarımızda hiçbir sıkıntı yok. Yaptığımız proje tamamen aldığımız imar planına uygundur. Yasal olmayan hiçbir şeyimiz yok. 42 yıllık iş hayatımda yasal olmayan hiçbir işe imza atmadım, atmam da" dedi.