Soykırım

3'ü Ermeni 5 yaşlı kadına saldıran ve 87 yaşındaki Maritsa Küçük'ü öldüren katil zanlısı Ermeni asıllı çıktı. Evleri için yaşlı Ermenilerin öldürüldüğü ithamları da çürümüş oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2013 Güncelleme 05 Mart 2013, 01:16
Soykırım

İÇİNDEKİLER

İstanbul Samatya'da 'Yaşlı Ermeni kadınlar mallarına el konulmak için öldürülüyor' iddiası 'Ermeni soykırım'ı yalanına döndü. Yaşlı kadınlara yönelik şiddet 1 Kasım 2012'de Fatih'te yaşayan Gönül A.'nın saldırıya uğramasıyla başladı. İkinci olay, 28 Kasım 2012'de yine Fatih'te gerçekleşti. 87 yaşındaki Tuivant A. bıçaklı saldırıya uğradı ve ziynetleri çalındı. Üçüncü olay, Şişli'de 17 Aralık 2012'de oldu. 80 yaşındaki Vehbiye Ö., elektrikçi olduğunu söyleyerek evine giren bir kişinin saldırısına uğradı.

DNA İTİRAF ETTİRDİ
Vehbiye Ö.'nün de boğazı falçatayla kesildi. Dördüncü olay ise 28 Aralık 2012'de Samatya'da meydana geldi. 87 yaşındaki Maritsa Küçük, tek başına yaşadığı evinde darp edildi ve bıçaklandı. Çantasındaki ziynet eşyaları çalındı. Son olay ise Samatya'da 83 yaşındaki Sultan A.'ya yönelik gerçekleşti. Bıçaklı saldırıya uğrayan Sultan A. komşusu T.Z. yardımına yetişince olaydan yaralı kurtuldu. Polis, saldırıların ardından olayın aynı kişi tarafından yapıldığını saptadı. Güvenlik kamera görüntüleri izlendi. Görgü tanıkları dinlendi. Sonuçta da eşkali belirlenen 38 yaşındaki şüpheli Murat Nazaryan, önceki akşam Vefa'da saklandığı 'Birlik Pansiyon'da yakalandı. Nazaryan'ın iki hırsızlık vakasından sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Polis, en önemli delili, Samatya'daki evinde öldürülen Küçük'ün çantasında buldu. Zanlının kanı, cinayet sonrası hırsızlık amacıyla açtığı Küçük'ün çantasına bulaştı. Yaşlı kadının çantasındaki zarftan çıkan kan örneği ile yakalanan şüphelinin kan örnekleri 'Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. DNA örneklerinde birebir uyuşma tespit edildi. 4 ay sonra yakalanan şüpheli, önce suçlamaları reddetti. Ancak 'kan örnekleri' başta olmak üzere 'delil listesi'ni görünce itiraf etmek zorunda kaldı. Şüphelinin olaylardan 4'ünün faili olduğu delillerle tespit edildi. Sultan A.'ya yönelik son saldırıya şahit olan T.Z., Nazaryan'ı teşhis etti. Teşhise diğer mağdurlar da katıldı.

OLAYLARI HATIRLAMIYOR
Birlik pansiyonun sahibi K.A., Nazaryan'ı 2 yıldır tanıdığını ve 1 aydır da yanında çalıştığını söyledi. Bir ay önce Nazaryan'ı dışarıda sırılsıklam ıslanmış olarak gördüğünü ve haline üzülerek pansiyona aldığını anlatan K.A., "Parası olmadığını bildiğim için 'Bodrum katta bir oda var orada kal' dedim. Sonra da çay ocağımda çalışmasını söyledim. Günde 20 lira yevmiye veriyordum. Geçen cumartesi günü polisler geldi. Bir robot resim gösterdiler. Robot resmi görünce Murat'a benzettiğimi polislere söyledim. Polisler'de Murat'ı gözaltına aldı" dedi. Nazaryan, adliyeye sevk edilirken, sorulara "Olayları hatırlamıyorum. Hatırlasam söylerdim" cevabını verdi.

Emir SOMER