Tankları yürüten generale tutuklama istemi

28 Şubat Postmodern Darbesi'nde Sincan'da tankları yürüten Erdal Ceylanoğlu, diğer 5 asker için tutuklama istendi.

Giriş Tarihi 27 Şubat 2013, 00:00 Güncelleme 27 Şubat 2013, 17:39
Tankları yürüten generale tutuklama istemi

İÇİNDEKİLER

Emekli Org. Aslan Güner ve Eski Kara kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu'yla birlikte 6 muvazzaf asker için tutuklama kararı istendi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında, Ankara ve İstanbul'dan aralarında emekli askerlerin de bulunduğu bazı kişilerin polis nezaretinde Ankara Adliyesi'ne getirilmesi talep edildi.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Ankara'da emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile İstanbul'da dönemin istihbarat başkanı emekli Tümgeneral Yücel Özsır ve muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya'nın polis nezaretinde ifadeye getirilmesini talep etti.
Bir kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu bildirildi.
Eski Kara kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve Aslan Güner de Ankara Adliyesi'ne getirildi...
Yücel Özsır sağlık kontrolünden geçirildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesine başvurulmak üzere çağrılan emekli Tümgeneral Yücel Özsır, İstanbul Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınacak olan emekli Tümgeneral Yücel Özsır, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen Özsır, işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeden ayrıldı. Özsır'ın polis eşliğinde Ankara'ya gitmek üzere havalimanına götürüldüğü öğrenildi.

HAYRUNNİSA GÜL'ÜN ELİNİ SIKMAYAN PAŞA

2007'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü KKTC dönüşü protokolde karşılayan Org. Aslan Güner, Hayrünisa Gül'ün elini sıkmamak için protokolü terk etmesiyle gündeme gelmişti. 2012'nin ağustos ayında yaş haddinden emekliye ayrılan Aslan Güner, en son Harp Akademileri Komutanı'ydı.

Öte yandan kamuoyu, Erdal Ceylanoğlu ve 28 Şubat'ın etkin paşalarının mal varlıklarını merak ediyor. Daha önce 28 Şubat sürecinde etkili olan bazı askerlerin mal varlıklarının, emekli bir askerin olabilecek mal varlığının çok üstünde olduğu ortaya çıkmıştı.