Nadir dost

Onur Air'in sahibi Hamit Cankut Bagana, İngiltere'de 10 yıl ceza alan Asil Nadir'in 5 milyon sterlinlik tazminatını ödedi. Ünlü işadamının Türkiye'ye iade edilebileceği belirtildi. Bagana ise 'Asil, dostum' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2013 Güncelleme 21 Şubat 2013, 00:00
Nadir dost

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en zengin isimleri arasında yer aldı. Parası sınırları aştı ve dünyanın ilk 500 zengini arasına girdi. Ancak Asil Nadir'in (71) İngiltere'de kurduğu şirketi Polly Peck'i dolandırdığı iddia edildi. Bunun üzerine ünlü işadamı, 2 yıl önce İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti. Yargılandı. 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Nadir, cezasını Türkiye'de çekmek istiyordu.

'YOK' DEDİ AMA...
Bu iddiayı Türk basınında ilk kez TAKVİM yazdı. Times gazetesi ise dün şok bir iddia ortaya attı. Nadir'in, cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekebileceğini yazdı. Gazeteye göre, Nadir hiç mal varlığı olmadığını söylemesine rağmen, yatırımcılara tazminat olarak 5 milyon sterlin (15 milyon TL) ödedi. Böylece Türkiye'ye iadesi için engelleri kaldırdı. Paranın kaynağı ise Onur Air'in sahibi Hamit Cankut Bagana'ydı. Bagana, "Sadece arkadaşız" dediği Nadir ile ilgili bir açıklama yaptı: "Dostlarımla ilişkilerimin iki kişi arasında kalmasını isterim. Asil Bey'le olan temasımız, dostluğa dayanan bir birlikteliktir."

KAHRAMANIMDI
Asil Nadir'e maddi destekte bulunan Bagana, İngiltere'de geçen yıl yapılan yargılamada tanıklık etmişti. Bagana şunları söylemişti: "Asil Bey, benim neslimin kahramanıydı. Bana dostluğundan başka bir şey vermedi. Adanın ekonomik başarısında onun gayreti çok büyük. Bu unutulmamalı. Bugüne kadar 4.3 milyon sterlin verdim. Asil Nadir'e dava müddetince masraflarını ödeyeceğimi söyledim. Ona söz verdim. Bunu ödeyecek ve bundan fazlasını yapacak şahsi varlığı olan birisiyim. 71 yaşında bir insan olarak prensipler benim için paradan daha önemlidir."

* Asil Nadir, 2 yıl önce Londra'ya giderken de Bagana'nın sahibi olduğu Onur Air'i tercih etmişti. Nadir ve eşi 26 Ağustos 2010'da Onur Air uçağından inerken, apronda böyle görüntülenmişti.

* Asil Nadir'in, 10 yıl cezaya çarptırılmasına karşın 5 yıl hapis yattıktan sonra serbest kalabileceği de öğrenildi. Fakat ünlü işadamı, 5 yıl yatmaktansa mağdurlara 5 milyon sterlin vermeyi kabul etti...


MEVLÜT YÜKSEL