Tepkiye kundak

DHKP-C'ye yönelik operasyon sonrası kızı tutuklanınca örgüte sert tepki gösteren Hüseyin Yücel'in aracı kundaklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2013 Güncelleme 28 Ocak 2013, 00:44
Tepkiye kundak

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü DHKP-C operasyonunda tutuklanan Duygu Yücel'in babası, kızının kandırıldığı gerekçesi ile İstanbul Adliyesi önünde örgüt yandaşlarıyla tartıştı. "Ben kızımı okusun diye gönderdim. Kime hizmet ettikleri belli olmayan bu faşistler kızımın hayatını söndürdü" diyerek örgüte tepki gösteren Hüseyin Yücel'in otomobili, Ankara Keçiören'deki evine dönüşte kundaklandı.

'KART BORCUM BİLE YOK'
İstanbul'dan ayrıldıktan 2.5 saat sonra olayın gerçekleştiğini söyleyen Hüseyin Yücel, "Benim kredi kartı borcum bile yok. Kimseyle alıp vereceğim yok" derken, polis kundaklama olayının faillerini bulmak için soruşturmayı hızlandırdı. Komşuların zamanında fark etmesiyle söndürülen araçta maddi hasar oluştu. Olay yeri ve Terörle Mücadele ve Asayiş polisi olaya el koydu. Olayın, Ankara'ya geldikten sonra evlerinde yalnız kalamayan çiftin babalarının evine gittikleri sırada meydana geldiği öğrenildi.

"BENİ TAKİP ETMİŞLER"
Baba Hüseyin Yücel, "Çevremde bana zarar vermek isteyecek bir düşmanım yok. Kızımın tutuklanmasından sonra gösterdiğim tepkiler yüzünden, beni korkutmak ve yıldırmak için örgütün böyle bir şey yapmış olabileceğini düşünüyorum. Sanırım beni takip ettiler. Ama Allah'tan başka kimseden korkmuyorum" dedi. Kızını kurtarmak için verdiği mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini ve onu örgüte yem etmeyeceğini belirten Yücel, devletin kendisini koruyup kollayacağına inandığını söyledi. Mahalle sakinleri ise 40 yıldır aynı mahallede oturduklarını ve böyle bir olay yaşamadıklarını ifade etti.

'ADLİYE ÖNÜNDEKİ FERYAT RAHATSIZ ETTİ'
Kızlarının tutuklanması üzerine Ankara'dan İstanbul'a gelen Yasemin- Hüseyin Yücel çifti, terör örgütüne lanet okuyup, evlatlarını kurtarmak için feryat etmişti. İşte bu feryatlarının terör örgütünü rahatsız ettiğini iddia eden baba Hüseyin Yücel, kendilerini korkutmak için otomobillerinin kundaklanmış olabileceğini söyledi. Hüseyin Yücel, bu tür olayların kendilerini yıldırmayacağını, mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

DUYGU'YU KALE YAPTILAR!
Üniversite öğrencisi Duygu Yücel, DHKP-C operasyonu çerçevesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözüyaşlı anne-babası ise, "Kime hizmet ettikleri belli olmayan hainler kızımızı kale yaptılar" diye gözyaşı döktü.

Alper SANCAR