Tatlıses'e hakaretten 7 ay hapis

İbrahim Tatlıses'e duruşma salonunda tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Abdullah Uçmak'a 'hakaret' suçundan 7 ay hapis cezası verildi.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2012, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2012, 14:16
Tatlıses’e hakaretten 7 ay hapis

İÇİNDEKİLER

İstanbul 21. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Uçmak ve müşteki Tatlıses katılmadı. Tatlıses'in avukatı Ahmet Küçük, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Uçmak'ın alenen tehdit ve hakaret ettiğini ileri süren Küçük, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Hakim, sanık Uçmak'ın savunmasının talimat yoluyla alındığını belirtti. Uçmak'ın savunmasında Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayında tutuklu yargılanması nedeniyle davaya konu hakaret içerikli ifadeleri kullandığını belirtti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, hakaret suçunun sabit olduğu gerekçesiyle Uçmak'a 6 ay ceza verdi. Sanığın eylemi aleni bir şekilde yaptığını dikkate alan mahkeme, cezayı 7 aya çıkardı.

Mahkeme, Uçmak'ın sabıkalı olması nedeniyle hem cezayı ertelemedi hem de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Uçmak, tehdit suçlamasından ise beraat etti.

Tatlıses'e saldırı davasının tutuklu sanığı Uçmak'ın bu davanın ilk duruşmasında Tatlıses'e yönelik hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı.