Baba inanmadı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiğine inanmadı: Bu iddiaların hepsi safsatadır."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2012 Güncelleme 27 Kasım 2012, 02:13
Baba inanmadı

İÇİNDEKİLER

Süleyman Demirel'den, 'Turgut Özal zehirlendi' iddialarına tepki... Güniz Sokak'taki çalışma ofisinde Uluslararası Nizami Gencevi Merkezi İcra Müdürü Dr. Ruşen Muradov ve Milli Kütüphane Dışilişkiler ve Kültürel Faaliyetler Şubesi Uzmanı Hafize Er'i kabul eden 9. Cumhurbaşkanı Demirel, bir gazetecinin "O dönemde Özal'ın öleceğini ima ettiğine" ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine şu açıklamaları yaptı:

'BEN GÖREVİMİ YAPTIM'
Bunların hepsi safsatadır. Özal'ın öldürüldüğü iddialarının hiçbirisine katılmıyorum. Ben katılmam, eğer öyle bir durum varsa bulur çıkarırlar. 19 sene bulunup çıkarılmamış şimdi dahi bulunup çıkarılması geç değildir." TBMM Darbe Komisyonu'na bilgi veren bazı isimlerin kendisine yönelik suçlamalarda bulunduğunun anımsatılması üzerine ise Demirel, "Sorguya çekilmedim, sadece bilgi verdim" dedi.

ÖZAL' IN SIR LİSTESİ
TAKVİM, 8. Cumhurbaşkanı Özal ile ilgili şok ayrıntılara ulaştı. Kürt sorununda yakınındaki isimlere önemli görevler veren Özal'ın dönemin Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis'e 28 kişilik bir liste verdiği ortaya çıktı. İddiaya göre listede Balyoz'dan ceza alan emekli Org. Çetin Doğan, Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur, Doğu Aktulga, Doğu Silahçıoğlu gibi isimler vardı.


Mutlu ÇÖLGEÇEN