Önce Vatan

Sınır ötesi harekat için 2 tabur Bordo Bereli seçildi. Oysa 900 TL maaş alan timdeki 27 asker istifa etmişti. Buna rağmen göreve giden kahramanlar, tam 45 haini öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2012 Güncelleme 10 Kasım 2012, 00:00
Önce Vatan

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz hafta son yılların en önemli operasyonuna imza attı. 2 tabur Bordo Bereli, hem sınır içinde hem de sınır ötesinde nokta operasyon yaptı. Ancak bu operasyondan önce ilginç bir gelişme yaşandı. Seçilen timden 27 asker, istifa etti. Aralarında uzman erbaşların bulunduğu tim üyeleri, ayda sadece 900 ila 1400 lira arası maaş aldıkları için istifa kararı verdi. Ama bu askerler operasyon emri gelince hemen Ankara'dan Hakkari'ye gitti. Ardından sınırı geçip operasyon düzenledi. Kahramanlar, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 45 teröristi öldürdü. Hakkari'de de 24 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

ÖZLÜK HAKLARI...
Bu arada uzman çavuşlar, subay ve astsubaylara tanınan haklardan mahrum. Yönetmeliğe göre, TSK'dan ayrılmak isteyen uzman çavuşlar sözleşmelerinin bitimine en az 4 ay kala istifa dilekçelerini vermek zorunda. Kuzey Irak'taki operasyona katılan askerlerin sözleşmeleri de 31 Aralık'ta dolduğu için geçtiğimiz Eylül ayında dilekçelerini sundu.

TSK'NIN RAMBOLAR'I
Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı olan 14 bin "Bordo Bereli", özel bir eğitimden geçiriliyor. Komandolar, her gün 30 kilometre koşu yapıyor ve günde 5 bin kaloriyle besleniyor. Her gün 2 dakika içinde 65 sınav çeken Rambolar, 30 kiloluk teçhizatlarla arazide görev yapıyor.

CEYDA KARAASLAN