Devlet uğurladı

Devlet sanatçılığını reddeden ozan Neşet Ertaş'ı son yolculuğuna devlet uğurladı. Başbakan Erdoğan konuşmasında "Yolun açık olsun üstad" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2012 Güncelleme 27 Eylül 2012, 01:50
Devlet uğurladı

İÇİNDEKİLER

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Vefat ettiği İzmir'den dün uçakla getirilen naaş, büyük bir konvoy eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Ahi Evran camiine getirildi.

DUYGULU BİR VEDA
İkindi namazından sonra cenaze namazı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önce yapmadığı bir yola başvurarak, Neşet Ertaş'a duygulu bir konuşmayla veda etti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Bize nasihat ediyor. İşte 'ben de sizler gibi yaşadım, sazımda sözümde neyim var neyim yok hepsini ortaya koydum. İşte ben de şimdi o emanet olan nefsimi sahibine teslim ettim.' O, bu yalan dünyaya garip olarak bakıyordu. Hepimiz aslında garibiz. Yani trilyonlar makamlar mevkiler hepsi boş. Gidilecek olan yer bellidir. İki metre küp toprak. Çeşitli toplantılar vesilesiyle üstadla bir arada olduk. Onun duyguları Anadolu'nun bir sesi oluşu bize de farklılıklar sundu. Ben artık bu sazın susmasından öte inşallah devamını da yetiştirdiklerinden umutluyum. Bunlara çok ihtiyacımız var. O birliğe o beraberlik çağrısına çok ihtiyacımız var. Ailesinin milletimizin başı sağolsun diyorum. Yolun açık olsun diyorum üstad. Allah'a emanet ol." Konuşmanın ardından kılınan cenaze namazı sonrası Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroglu, Beşir Atalay ve Ertuğrul Günay, Ertaş'ın tabutunu birlikte taşıdılar. Ertaş'ın cenazesi, Bağbaşı Mezarlığı'nda, babası Muharrem Ertaş'ın mezarının ayak ucunda toprağa verildi.



HERKES GELDİ
Ertaş'ın cenazesine ilgi büyük oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Neşet Ertaş'ın naaşının başında birlikte saf tuttu. Cenazeye Beşir Atalay, Ertuğrul Günay, Masum Türker, Haşim Kılıç, Oktay Vural, Mehmet Şandır, Gürsel Tekin, Muharrem İnce, Melih Gökçek, Yaşar Okuyan, Murat Karayalçın gibi siyasiler katıldı. Ertaş'ın sanatçı arkadaşları ise ünlü ozanın ardından şöyle konuştu
Bedia Akartürk: Büyük bir çınar gitti. Halkın sanatçısı, halkın göz bebeğiydi.
Arif Sağ: Neşet bence ölmedi. Ölümsüzlüğe erdi.
Kubat: Her türküde 'garip garip' diye söz ederdi. Şimdi hakikaten bizi garip bıraktı.
Edip Akbayram: Türküleri sevdiren, bozlakları aşılayan büyük bir sanatçıydı.
Sümer Ezgü: O bu toprakların avazıydı. Keşke ölümüne gösterilen bu ilgi yaşamında da gösterilseydi.
Orhan Gencebay: Çok üzgünüz. Neşetimizi kaybettik. Yol arkadaşımızı kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin. Halkımızın başı sağ olsun.