Borçluyuz!

Er Ateşli, Foça'daki saldırıda şehadet şerbetini içti. Vatana teneke evde yaşayan bir aile emanet etti. Ancak BEDAŞ, o eve elektrik borcu yüzünden haciz gönderdi. Babanın sözleri ise ders gibiydi: BORCUM BORÇ...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2012 Güncelleme 31 Ağustos 2012, 00:00
Borçluyuz!

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü, İzmir Foça'yı hedef aldı. 21 gün önce düzenlenen kalleş saldırı, vatani görevini İzmir'de yapan Er Özkan Ateşli'yi aramızdan aldı. Şehit Ateşli cennete kanat açarken geride, teneke evde yaşayan bir aile bıraktı. İstanbul Esenyurt'ta yaşayan Ateşli ailesi, şehitlerine ağlarken bu kez de haciz ateşiyle yandı. Baba Hamdi Ateşli, önceki gün ısrarla çalan kapıyı açtı.

'MAAŞTAN HABERİM YOK'
Karşısındaki görevli, bir zarf uzattı. Zarfın içinde ise icra kararı vardı. BEDAŞ, elektrik borcunu ödeyemeyen şehit ailesine, bin 560 TL borç çıkartmıştı. Bu haber hurdacılık yapan babayı yaktı. Hafızalara kazınan ise şehit babasının laflarıydı. Acılı baba, "Borç namusumdur. Param olmadığı için ödeyemedim. Ama en kısa zamanda ödeyeceğim" diye konuştu. Bununla da kalmayan Hamdi Ateşli, komşularından gelen yardım taleplerini de kabul etmedi. Gururlu baba, "Şehit maaşından haberim yok. Ama devlet sahipsiz bırakmaz. Devlet bilir, biz bilemeyiz" dedi.

BAKAN SİLDİRDİ
Tüm bu gelişmeler sürerken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, devreye girdi. Bakan Yıldız, aileye ait elektrik borcunu sildirdi. Bakanın talimatı üzerine BEDAŞ, Hamdi Ateşli hakkında başlatılan haciz işlemini durdurdu.

SUDAN HAYATLAR...
Enerji Bakanı Taner Yıldız devreye girdi, aileye gönderilen haciz kararını sildirdi. Ancak BEDAŞ'ın tebligatı ile yürekleri kararan ailenin derdi bitmedi. Çünkü teneke bir evde yaşayan ailenin su borcu olduğu da belirlendi. Geçim zorluğu çeken ailenin İSKİ'ye 345 TL borcu olduğu ortaya çıktı. Ancak Hamdi Ateşli bunun için de "Ben borcumu öderim" diyerek aynı gururlu duruşunu sergiledi.

DİLARA'NIN YUVASI..
Şehit Ateşli'den geriye acılı bir eş ve 2 evlat kaldı. Şehit emaneti Dilara, biri 6 aylık diğeri ise 2 yaşında olan evlatlarına sarılıp acıyı kalbine gömdü. Genç kadının acısına tanıklık eden ise duvarları çatlak, penceresi kırık bir evdi...

* Baba Hamdi Ateşli ve eşi, teneke evlerinin önünde kendilerini ziyarete gelenleri karşılıyor. Acılı çift, gözyaşlarını içine akıtıp "Hoşgeldiniz" diyor.