Yaşam Koç'u

FSM Köprüsü'ndeki çalışma, herkesi bezdirdi. İşadamı Rahmi Koç ise İstanbul'un etrafından dolaşılmasını önerdi. Ancak trafik mağdurları tepki gösterdi: Önce metrobüse binsin!

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Yaşam Koç'u
İstanbul'da, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başlatılan çalışmalar, vatandaşı tırlattı. "Karayollarında değil, senin kollarında öleyim"naraları yankılandı. İki yakanın bir araya gelmesi 6.5 saate ulaştı. Vatandaş "Çile bülbülüm çile"derken ünlü işadamı Rahmi Koçkendi çözümünü anlattı. Koç, çözümün "ring"seferi oduğunu açıkladı. Koç, şu öneriyi yaptı: "Avrupa ve Anadolu yakasını çevreleyecek bir güzergahta her semte yakın ortak istasyonlar kurulsun. Yolcular o noktalardan otobüs veya büyük taksi-dolmuşlarla transfer edilsin."İşte bu öneri trafikte gün dolduran vatandaşın ilginç yorumlarına yol açtı.

'BİZİ TEKNESİNE ALSIN'
Vatandaşlar, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Koç'la ilgili şu yorumları yaptı: Rahmi Koç, İstanbul trafiğine çözüm önerisi sunmuş: Kendilerinin yapacağı büyük ve özel bir taksiyle insanları gidecekleri yerlere taşımak. Türkiye'nin Marie Antoinette'i RahmiKoç'muş. Haberimiz yok. Ben de RahmiBey'den trafiğe çözüm önerisi deyince, tekneyle bizi de atıverecek sandım. Çok yerinde bir öneri olmuş! Hayatında hiç otobüse binmemiş RahmiKoç'tan İstanbul trafiği için çözüm önerisi: Vatandaş otobüse binsin! RahmiBey otobüse ya da metrobüse binsin.

BAŞKANA ANLATMIŞ
İşadamıKoç'un, "ring"planını ilk olarak Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a anlattığı ortaya çıktı. Başkan'ın da öneriye sıçak baktığı belirtildi.

YÜZ NUMARALIK ÇÖZÜM
İstanbulValiliği ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki yoğunluk nedeniyle ek tedbirler aldı. İşte trafiği rahatlatacak önlemler: FSM Köprüsü gişelerine mobil büfe ve WC konulacak.Küçüksuİstinye arasında deniz seferleri yapılacak. Sirkeci- Harem hattındaki arabalı vapur seferleri 24 saat düzenlenecek.

Hasan AY


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler