'Tetikçi yetmez onları isterim'

Musa Anter cinayetinin tetikçisi Hamit Yıldırım'ın yakalanmasının ardından A Haber canlı yayınına bağlanan oğlu Anter Anter duygularını anlattı.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2012, 00:00 Güncelleme 29 Haziran 2012, 14:28
’Tetikçi yetmez onları isterim’

İÇİNDEKİLER

Bunun yakalanması çok önemli ben bu haberi kardeşimden öğrendim. Düğün için Ankara'ya gelmiştim bu haberi duyunca çifte mutluluk yaşadım. Sabah Gazetesi muhabiri arakadaşlara çok teşekkür ediyorum bu birincisi ikincisi asıl önemli olan bu adamın yakalanması değil bunu zaten 20 yıldır söylüyoruz. Bugün Kenan Evren'le Tahsin Şahinkaya'nın davası ne ise benim için Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, İsmet Sezgin ve Ünal Erkan'ın davaları aynı. Ben bunların yargılanmasını istiyorum.

Tetikçi Yıldırım bugün yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığı'nın hakkında gözaltı talimatı verilmesi üzerine, Anter'in suikastinde tetikçi olduğu iddia edilen Yıldırım'ın, Şırnak'ın Kumçatı beldesindeki evinde sabah saat 05.00 sıralarında güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı.
Yapılan aramada gözaltına alının Yıldırım, Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Yıldırım'ın buradaki yasal işlemlerin ardından Diyarbakır'a gönderileceği öğrenildi.
Anter'i öldürülmesi sırasında olaydan yaralı olarak kurtulan Orhan Miroğlu'nun avukatı ve Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, bu şahıs ile ilgili uzun yıllardan beri suç duyurusu bulunmasına rağmen yakalanmamasına dikkat çekti.
Anter ve yazar Orhan Miroğlu ile birlikte, 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'da kaldığı otelden bir arazi anlaşmazlığı için yanına gelen kişilerle otelden çıkmış, Seyrantepe semtinde taksiden indikten sonra vurulmuştu. Anter, olay yerinde yaşamını yitirirken, Miroğlu ise yaralı olarak kurtulmuştu.