Öldürme hakkı

Kocasını öldürüp serbest kalan kadınlara bir yenisi daha eklendi. Bitlisli S.N., dayakçı kocasını bıçakladı. Mahkeme, cinayeti 'meşru müdafaa' saydı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2012 Güncelleme 03 Haziran 2012, 02:24
Öldürme hakkı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de koca şiddeti bitmedi, birçok kadın "bir zamanlar en sevdiğinin elinden" can verdi! Yetkililer, kadınlara haklarını anlatırken adalatten çıkan son iki karar, gündeme bomba gibi düştü! Önce Sakarya'da, Gülfidan K. (22), televizyondaki çıplak erkeğe baktı diye kendisini döven kocası Uğur K.'yi (24) boğarak öldürdü. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, "meşru müdafaa" dedi. Gülfidan K., serbest kaldı. Bu kararın tartışması henüz bitmemişken aynı olay ve aynı sonuç Bitlis'te yaşandı! Sürekli dayak yediği kocası Cevat N.'yi şikayet eden S.N., 6 ay evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Fakat öfkeli adam buna uymadı!

TEDBİRSİZLİK VE DİKKATSİZLİK!
Çocuklarını görme bahanesiyle eve geldi ve yine karısına saldırdı. Yediği dayaklar canına tak eden S.N. ise mutfaktan aldığı bir ekmek bıçağını kocasına sapladı. Artık o da eş katilleri arasında yerini aldı. Davaya bakan Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi ise S.N.'nin olay sırasında tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu, savunmada ölçüyü kaçırarak eşinin ölümüne sebep olduğunu belirtti. Cinayeti meşru müdafaa sayarak genç kadını tahliye etti.

HEYECAN YÜZÜNDEN
Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında şöyle denildi: "Eylemin, meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri geldiği görülmüştür. Sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir."

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU!
Dayağı alışkanlık haline getiren kocası Uğur K.'yi ütü kablosuyla boğan Gülfidan K.'nin (sağda) serbest bırakılması hâlâ tartışılıyor.

* Cevat N., hakkında uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen evine gidip taşkınlık çıkartınca eşi S.N. tarafından 17 Kasım 2011'de öldürüldü.