Bilgili yat'ırım

Deniz merakıyla tanınan Beşiktaş'ın eski başkanı 27 milyon dolarlık yat aldı. Serdar Bilgili'nin mega yatı dünyaca ünlü iç mimar Frank Mulder'in imzasını taşıyan 46 metrelik 'Vulcan 46'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2012 Güncelleme 31 Mayıs 2012, 00:00
Bilgili yat’ırım

İÇİNDEKİLER

Serdar Bilgili, Türkiye'nin en pahalı yatlarından birini alarak yat tutkusunu bir adım daha öteye taşıdı. Geçmişten beri yazları Ege sahillerindeki koylarda geçirmeye meraklı olan iş adamı, 2004'te Lady Lal isimli yatın sahibiydi. Daha sonra Bodrum koylarında Falcon isimli yatla görülen Bilgili'nin son tutkusu ise 4 milyon dolara aldığı Extreme isimli yattı. 2009 aldığı 19 metrelik lüks yatta, dört kamara ve sauna gibi lüks detaylar bulunuyordu.

TEKNEDE YOK YOK
Bulduğu her fırsatta iş dünyasının yoğunluğundan kaçarak denize açılan, ya yatıyla sakin bir koya demir atan ya da dalışa giden Bilgili'nin son yatı ise dudak uçuklattı. Dünyaca ünlü yat mimarı Frank Mulder imzasını taşıyan 46 metrelik Vulcan 46'yı satın alan Bilgili, böylelikle Türkiye'nin en iyi, en pahalı, en gösterişli ve prestijli yatlarından birinin sahibi oldu. 27 milyon dolarlık (50 milyon TL) yatta altı kamara bulunuyor. Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan yatın en önemli özelliği ise 46 metrelik bir tekneye göre daha hafif olması nedeniyle bu hıza çıkabilmesi. İçinde sauna ve spor salonu bulunan yatın 3 ayrı güvertesi bulunuyor. Şu an Antalya'da bulunan Vulcan 46, Bilgili'nin yatlarını çektiği, Bodrum, Yalıkavak'ta bulunan Azeri iş adamı Mübariz Mansimov'un marinasına alınacak. Bilgili'nin yat tutkusunun yanı sıra bir de antika araba koleksiyonu bulunuyor.

İşte Bilgili'nin serveti
Arsan Tekstil
Arsan Enerji
One Ortaköy Projesi
W Hotel İstanbul
Büyükçekmece West Blocks
Corpera Otel
Kanlıca A'jia Hotel
Radisson Blu Conference & Airport Hotel
Republika Academic Aparts Ortaköy
Republika Academic Aparts Büyükçekmece
Beyoğlu Palazzo Corpi Oteli
Fatih Ormanları Projesi