Kör'düğün

Tekirdağ'da feribottan inen araç hiçbir uyarı olmayan iskeleden denize uçtu. Nişanlı çocuklarına çeyiz götüren dünürlerin bulunduğu arabadan sağ çıkan olmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2012 Güncelleme 29 Mayıs 2012, 02:22
Kör’düğün

İÇİNDEKİLER

Bir ay sonra evlenecek çocuklarının çeyizlerini götüren dünürler boğularak hayatlarını kaybetti. Dramatik kaza önceki saat 04.00 sıralarında Tekirdağ Limanı'nda yaşandı. Eriş ve Gülhan aileleri İzmir'den Kırklareli'ne gidiyordu. Uzman çavuş olan Mustafa Gülhan'ın (26) tayini Kırklareli'ne çıkınca iki aile çeyiz taşıyordu. Mustafa ve nişanlısı Selvi Eriş (25) bir kamyonla yola çıkmışlardı. Selvi'nin anne ve babası Vecdet (53) ile eşi Aysel Eriş'in (49) aracında ise Mustafa'nın anne ve babası Ahmet (51) ile Zeynep Gülhan (45) da bulunuyordu.

BUNUN ADI CİNAYET
Düğün hazırlığı yapan iki aile arabalı vapurla Tekirdağ'a geçti. Sabaha karşı Vecdet Eriş'in sürdüğü 41 E 7190 otomobil vapurdan ilk ayrılan araç oldu. Uyarı, işaret ya da görevli bulunmayan iskelede dümdüz giden otomobil, birkaç metre sonra denize düştü. Arkadaki kamyonda bulunan Selvi ve Mustafa dehşet içinde ailelerine yardım etmeye çalıştı. Hatta Mustafa denize atladı. Ama araca ulaşamadı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine polis ve kurtarma ekipleri çağrıldı. Ama anne ve babalar aracın içinde boğularak can vermişti. Mustafa ve Selvi ailelerinin cesetlerini görünce sinir krizleri geçirdi. 27 Haziran'da düğün yapmayı planladığı öğrenilen çift, tedavi altına alındı. Çiftin eşyalarını taşıyan kamyonun sürücüsü Mehmet Bingöl "Karanlık olduğu için bir şey göremedik. Yardım etmeye çalıştık ama başaramadık" derken bir görgü tanığı ise "Burada hiçbir önlem yok. Işıklandırma, görevli, işaret yok. Bunun adı cinayet." diye konuştu.


Abdullah YALÇIN