Vatan ağıdı

Amanos'un kahramanları dün cennete kanat açtı. Kanlı pusuda şehit olan 3 subayımız sessiz ağıtlarla memleket toprağına emanet bırakıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2012 Güncelleme 19 Mayıs 2012, 02:24
Vatan ağıdı

İÇİNDEKİLER

Bahar vakti çiçeğe duran Anadolu, şehitlerini bağrına bastı. Amanos Dağları'ndaki hain saldırıda şehit olan 3 kahraman, dün cennete uğurlandı. 3 subay için ilk tören Hatay'da yapıldı. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu da katıldı. Yerde duaya duran eller bu kez hüzün uçağını uğurladı. Şehit Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, şehit Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve şehit Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın naaşını taşıyan uçaklar, Kırıkkale, Elazığ ve Kütahya'ya kanat açtı.

SINIRDAKİ 3 KANLI KAMP
Şehitler sonsuzluğa doğru yol alırken arkadaşları da onların intikamı için Amanoslar'daydı. Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri, Amanos Dağları'ndaki teröristleri kıskaca aldı. Bu arada kanlı saldırı sonrasında gözler Suriye sınırındaki PKK yapılanmasına çevrildi. Kanlı terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye karşı eylemlerde üs olarak kullanmak için 3 ay önce Suriye-Türkiye sınırında 3 ayrı kamp kurduğu belirlendi. Kurulan kampların her türlü eğitimi verebilecek donanıma sahip, jeneratörü ve sağlık merkezi olan birimler olduğu kaydedildi. Güvenlik güçleri bu kampları yok etmek için harekete geçti.

ŞEMDİNLİ'NİN BABASIYDI
Hüznün ilk adresi Kırıkkale'ydi. Hain pusuda şehit düşen Binbaşı Erhan Dikmen (41), gözyaşları içinde toprağa verildi. Bu sırada gözler yasıyla hainleri boğan bir kadına, şehit eşi Işılay'a çevrildi. Işılay Dikmen, kızları Bahar (13) ve Pınar'ın (7) elinden tutarak hayat arkadaşına veda etti. Binbaşı Dikmen toprağa verilirken geride bıraktıkları ise hayata dairdi. Dikmen'in Hatay'dan önceki görev yeri Şemdinli'ydi. Dikmen'in arkadaşları onun için "Kendisi Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan gibi Şemdinli'nin huzuruna destek oldu. Bölgede Şemdinli'nin Okkan'ı diye anılıyordu" dedi.

ÖMER TOKAT'I
Hatay şehitleri toprağa bırakılırken gözler Tokat'a çevrildi. Hakkari Şemdinli'deki çatışmada şehit düşen Er Sinan Dündar, memleketi Tokat'ta toprağa verildi. Şehidin eşi ve annesi güçlükle sakinleştirirken gözler 8 aylık oğlu Ömer Talha'ya çevrildi. Küçük Ömer'in büyük gözyaşları ise öfkenin işaretiydi...

HÜZNE GEBE...
Şehit Jandarma Teğmen Ahmet Tarım ise memleketi Kütahya'da Türk bayraklarıyla karşılandı. Bu sırada gözyaşları Şehit Tarım'ın 4 aylık hamile olan eşi Neslihan'a aktı. Neslihan'ın sessiz sedasız akıttığı gözyaşları yiğidinin tabutunu ıslattı. Şehit Tarım, Siner Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.

CANIM OĞLUM
Acı ve hasretin diğer adresi Elazığ'dı. Şehit Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın cenazesi memleketi Elazığ'da hüzünle karşılandı. Acılı baba Mehmet Kaya, "Vatan sağolsun, millet sağ olsun. Böyle insanlar gidecek ki bu ülke dursun. Olmaz yoksa..." sözleriyle oğlunu uğurladı.



Ceyda KARAASLAN - Alper SANCAR - Sırrıberk ASLAN - Erkan KÖSE - Kemal ÖZDİLEK