ABD Uludere'de!

34 köylünüm vurulduğu Uludere olayı, sınırları aştı! ABD Savunma Bakanlığı'nda görevli olan yetkili 'İlk görüntüler Predator tarafından verildi' Çeviri

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2012 Güncelleme 17 Mayıs 2012, 01:14
ABD Uludere’de!

İÇİNDEKİLER

Şırnak Uludere'de 28 Aralık'ta meydana gelen olay, ABD'de yankı buldu! 34 köylünün ölümüyle sonuçlanan hava bombardımanı, ABD basınının bir numaralı gündem maddesi oldu. Wall Street Journal gazetesi, Uludere olayının, ABD insansız hava uçağı Predator tarafından verilen istihbarat üzerine gerçekleştiğini yazdı. Gazete iddiasını ise ABD Savunma Bakanlığı'nda (PENTAGON) görevli bir yetkiliye dayandırdı.

'EMİR TÜRKİYE'DEN'
ABD'li yetkilinin ifadesine ve ABD Savunma Bakanlığı'nın raporuna göre; 28 Aralık gecesi Predator cinsi insansız hava araçları, Irak tarafından Türkiye sınırına ilerleyen bir konvoy tespit etti. ABD'liler bu konvoydakilerin terörist olup olmadığını tam olarak tespit edemedi fakat Türk yetkililere haber verdi. Daha sonra da bombalama olayı gerçekleşti. Pentagon yetkilisi, "Bu bir Amerikan kararı değildi. Emri, Türkler verdi" dedi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'den ise "çeviri hatası var" açıklaması geldi. Üstün, "Amerikan basınındaki haberin orijinalinde 'istihbarat verdik, görüntü verdik" diye bir ifade yok" dedi.

Evrin GÜVENDİK