Din cinayetine töreden ceza

Hıristiyan kız kardeşinin Müslüman gençle evlenmesini kabullenemeyerek 2 genci öldüren kardeş, töre cinayetinden 2 kez müebbet hapse mahkum oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2012 Güncelleme 17 Nisan 2012, 01:31
Din cinayetine töreden ceza

İÇİNDEKİLER

İstanbul Fatih'te 2 yıl önce bir otomobilin içinde işlenen Hıristiyan kız kardeş Soney Vural, Müslüman enişte Zekeriya Vural cinayetinde mahkeme hükmünü verdi. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanık avukatları müvekkillerinin olayı haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini, kesinlikle töre saikiyle hareket etmediğini söylediler. Avukatlar ayrıca Ermeni Patriği ve Hıristiyan din adamlarının sözlerine yer vererek Hıristiyanlıkta töre cinayetinin olmadığını söylediler.

AŞİRET GEREKMEZ
Son sözü sorulan sanık Gönay Öğmen, "Büyüklerimin vereceği karara saygı duyuyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Recai Akgün, töre cinayetlerinin oluşması için mutlaka aşiret veya ailenin bir kararın bulunmasına gerek olmadığı, toplumda yerleşmiş olan ahlaki kurallara aykırılığın de töreye aykırılık olarak değerlendirildiğini söyledi. Mahkeme heyeti sanık Gönay Öğmen'nin kız kardeşi Soney ve eniştesi Zekeriya Vural'ı 'töre saikiyle öldürdüğü' gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ancak sanığın mahkemedeki iyi davranışlarını göz önüne alan heyet bu cezayı iki ayrı müebbet hapis cezasına indirdi.


Orhan YURTSEVER