Hem talebe hem hademe

Konya'da bir okulda yaşananlar yürekleri hoplattı. Bazı öğrencilerin 3. kat pencerelerine çıkarak sınıf camlarını sildikleri iddia edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2012 Güncelleme 16 Nisan 2012, 00:00
Hem talebe hem hademe

İÇİNDEKİLER

Konya'ya bağlı Selçuklu İlçesi'nde bin 963 öğrencisi bulunan 3 katlı Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'nda geçen hafta bir skandal yaşandı. Okulun üçüncü katında, pencerenin pervazına çıkarak camları silerken görülen kişilerin öğrenciler olduğu iddia edildi. Yedinci sınıfta okuduğu iddia edilen çocukların düşme tehlikesine rağmen camları sildiğini gören çevredeki bazı vatandaşlar, o anı cep telefonunun kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde bir kişinin içeriden camları silerken, 2 kişinin de pervaza basıp, zaman zaman yürüyerek ya da emekleyerek camları silmesi dikkat çekti.

YÖNETİM YALANLADI
Okul yöneticileri, okulda hizmetli olmadığını ve öğrencilerin çevresini temiz tutmaları konusunda sürekli uyardıklarını ancak camları silmeleri yönünde bir talepleri olmadığını söyledi. Dersleri boş olduğu sırada öğrencilerin sınıflardaki camları sildiğini sonradan öğrendiklerini savunan okul yöneticileri, haberlerinin olması halinde buna izin vermeyeceklerini öne sürdü. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise konu hakkında yapılan ihbar üzerine inceleme başlattı.