Dr.Özkan'a bir ödül daha

Antalya Tabip Odası, Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren ekibe ödül verdi.

Giriş Tarihi 13 Mart 2012, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2012, 20:03
Dr.Özkan’a bir ödül daha

İÇİNDEKİLER

Antalya Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dünyada ilk rahim, Türkiye'de ise iki yıl önce ilk çift kol nakli ile 51 gün önce ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibine 'Tıpta Üstün Başarı' ödülü verdi.

Tabip Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Nejat Ergün, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Özlenen Özkan, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Ramazanoğlu, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Serdar Tüzüner, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu ve Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Ayhan Dinçkan katıldı.

Törende, mutlu ve gururlu olarak verdikleri bir ödül olduğunu belirten Antalya Tabip Odası Başkanı Nejat Ergün, Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof.Dr. Özkan'ın Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu ile birlikte ödülü alan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ise "İnsanın yaptığı işten dolayı ödüllendirilmesi çok önemli. Biz yüz naklinde üç ayrı ekip oluşturduk. Bu üç ayrı ekiple operasyonları gerçekleştirdik. Akdeniz Üniversitesi ekibi olarak bu işi başardık. Bu ödülü Akdeniz Üniversitesi adına aldık. Bu ödül Akdeniz Üniversitesi'ne
gidecek" dedi.

Öte yandan, Antalya Tabip Odası, bu yıl başlattığı bir kampanya ile Tıp Fakültesinden yeni mezun olan 250 doktora, doktorların hediye olarak gönderdiği Steteskop hediye etti.