Kamuzede!

Marmara depreminin sarstığı binaları, Sakarya Valiliği yıkmak istedi! Ama vatandaş, hasarlı evini terk etmedi! Bunun üzerine elektrik ve su kesildi. Halk isyan bayrağı çekti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2011 Güncelleme 06 Aralık 2011, 01:35
Kamuzede!

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da, 17 Ağustos 1999 depreminde zarar gören orta hasalı bin 300 konuta, dünden itibaren elektrik ve suları kesilerek kamu hizmetleri verilmemeye başlandı! Sakarya Valiliği, belediyeler tarafından tespit edilen bin 301 binaya tebligat göndererek 5 Aralık'tan itibaren kamu hizmetinin verilmeyeceğini ihbar etti. Ardından da bu kararı, dün sabah uygulamaya koydu. Erken saatlerde harekete geçen Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ile Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri, orta hasarlı olduğu tespit edilen binaların su ve elektriklerini kesti. Ancak çalışmalara Mithatpaşa Mahallesi'nden başlayan ekipler, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

'VERGİ ALIRKEN SORUN YOK AMA'
Şeker hastası olan annesinin ve 2 çocuğunun yaşadığı evinin elektriklerini kestirmek istemeyen Erhan Yıldırım, ekiplere engel olmak isteyince arbede çıktı. Polislerin güçlükle zaptettiği Yıldırım, "12 yıldır evimden vergi alıyorlar. Kışta kıyamette elektrik ve suyum kesilince ailemle nereye gideceğim!" diye isyan etti. Cihan Vanlıoğlu ise devletin kendilerine bir yol göstermesini, bu sorunun 'Yaptım oldu' diyerek çözülemeyeceğini söyledi. Öte yandan yetkililer, orta hasarlı olarak gözüken binaların "güçlendirme raporlarının" yetkili kurumlara ulaştırılması durumunda elektrik ve suyun tekrar verilmeye başlanacağını bildirdi.

* * *
YIKIM DEPREMİ
Van merkezde, depremden zarar gören hasarlı bir bina yıkım sırasında çöktü. İstasyon Mahallesi'ndeki 5 katlı hasarlı binanın yıkımı sırasında çökmesi sonucu, kepçe operatörü enkaz altında kaldı. Arama-kurtarma ekipleri ile sağlık ekiplerinin olay yerindeki çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

* * *
EGE SALLANDI
Deprem kabusu bu kez Ege'den geldi. Ege Denizi'nde, Midilli Adası'nın güneybatısında saat 10.17'de 5.1, 10.30'da ise 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, İzmir'den Çanakkale'ye kadar tüm sahil kesiminde hissedildi. Herhangi bir hasara neden olmayan deprem, sadece kısa süreli heyecan yarattı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremlerin denizin 6 kilometre derinliğinde olduğunu belirtti. Ege'de, gün boyunca artçı sarsıntıların sürdüğü de gözlendi.