Ölümü sol'ladı

Ayşe Çağla'nın aort damarının bir kısmı yoktu. Yıllarca vücudunun sol tarafı ölü gibi yaşadı. Bugüne kadar hayatta kalması mucize olan kadın, doktorları bile şaşırttı

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Ölümü sol'ladı
Nabzı sol kol ve ayağında atmayan Ayşe Çağla (29), doktorları bile hayrete düşürdü. 2 çocuk annesi Çağla, sürekli baş ağrısı şikayeti yaşıyordu. Doktorlar genç kadına tansiyon teşhisi koydu. Ancak Çağla'nın ağrıları dinmek bilmedi. Hastane hastane dolaşan ancak derdine çare bulunamayan Ayşe Çağla, 6 ay önce Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hastaya konulan teşhis ise herkesi şaşırttı. Genç kadının vücudunun üst ve alt kısmını besleyen aort damarının kesişme noktasında kopukluk olduğu, bu nedenle de hastanın sol tarafına kan gitmediği tespit edildi.

'SANKİ YENİDEN DOĞDUM'
Yıllarca "vücudunun yarısı ölü olarak yaşayan" Ayşe Çağla'nın sol kolunda neredeyse hiç nabız atmıyordu. Bugüne kadar vücudunun sol tarafı sadece kılcal damarlarla beslenmiş olan genç kadının, sol tarafı çok güçsüzdü. Yaşaması mucize olan hasta hemen ameliyata alındı. Hastanın kalbindeki kesintinin olduğu yere "yapay damar" takıldı. Operasyonun ardından nabzı her iki kolunda da atmaya başlayan Ayşe Çağla, "Bana yıllarca tansiyon hastası muamelesi yaptılar. Yürüyemiyor ve nefes alamıyordum. Ameliyattan sonra kendime geldim. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Hastalığım teşhis edilmeseydi ölebilirdim" dedi.

LİTERATÜRE GEÇECEK
Ayşe Çağla'nın dünyadaki 30. vaka olduğunu söyleyen Başhekim Doç. Dr. İhsan Bakır, hastanın bu yaşa kadar sağlıklı bir şekilde yaşamasının mucize olduğunu söyledi. Bakır, "Çağla'nın hastalığı çok nadir görülmektedir. Bu durum dünyada 30. vaka olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de ise yayımlanmış bir vaka yok" dedi. İnen aortla çıkan aort arasındaki kopukluğu, suni damarla kapattıklarını da sözlerine ekleyen Bakır, "Hastayı riskli ve zor bir açık kalp ameliyatıyla sağlına kavuşturduk. Bu vakayı literatüre gönderdik, sonucu bekliyoruz" şeklinde konuştu.



Pervin METİN



Ölümü sol'ladı-1 Ölümü sol'ladı-2 Ölümü sol'ladı-3 Ölümü sol'ladı-4

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler