162 kişi ölümden döndü

Sky Havayolları'na ait yolcu uçağı, iniş takımları kırılınca Antalya Havalimanı'na gövdesi üzerine indi. Şans eseri ölen olmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2011 Güncelleme 11 Ekim 2011, 00:49
162 kişi ölümden döndü

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Baden kentinden gelen Sky Havayolları'na ait Boing 747 tipi uçak, 156 yolcusu ve 6 mürettebatıyla dün saat 12.45 sıralarında Antalya Havalimanı'na inişe geçti. Ancak pistle buluştuğu anda uçağın sağ iniş takımı kırıldı. Bir süre motorun üzerinde sürüklenen uçak, güçlükle durdurabildi.

BÜYÜK PANİK
Havalimanı ekiplerinin anında müdahalesiyle yolcular kısa sürede tahliye edildi. Büyük panik yaşayan yolcular iniş sırasında bir patlama sesi duyduklarını, sonra da yoğun duman gördüklerini anlattı.
Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

ÖZEL İNCELEME
Antalya Havalimanı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Sky Havayolları'na ait uçağın pistte sağ motor üzerine yatarak bir süre sürüklendiğini belirtti. Yavuz, kazanın ardından uçuşlarda herhangi bir aksama olmadığını, pistin kenarına alınan uçak için İstanbul'dan ekip beklendiğini söyledi. Sky Havayolları'nın da uçakta teknik inceleme yapacağı belirtildi.

PAS GEÇMİŞLERDİ
Öte yandan kentteki olumsuz hava şartları nedeniyle hava sahasına yaklaşamayan uçaklar önceki gün çevre illere yönlendirilmişti. İnişleri riskli olan uçaklar Antalya pistlerini pas geçmek zorunda kalmış; Bodrum, Dalaman, KKTC ve Adana'daki havalimanlarına inmişti.

Erdoğan ÖZTÜRK