Sözcü'nün patronlarıyla ilgili şok iddia!

Sözcü Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Burak Akbay ile gazeteci babası Halit Ertuğrul Akbay’ın Mavi Marmara baskınından ötürü Türkiye-İsrail ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Gaby Levi ile gizli bir toplantı yaptığı iddia edildi.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 12 Eylül 2011, 20:07
Sözcü’nün patronlarıyla ilgili şok iddia!

İÇİNDEKİLER

Yeni Akit gazetesinde yer alan haberde İsrail Büyükelçisi Gaby Levi ile Sözcü'nün patronu Akbaylar'ın 10 Kasım 2010 tarihinde saat 12:00 sularında Sözcü Gazetesi'nin İstanbul Sefaköy'deki binasında iki saat süreyle görüştüğü öğrenildi. Toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki "One minute" çıkışıyla doruğa çıkan Türkiye-İsrail diplomatik gerginliğiyle ilgili gelişmelerin değerlendirildiği ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre; İsrail Büyükelçisinin görüşmede, Sözcü'nün sahibi Akbay ailesinden, gazetenin İsrail'le gerginliğin tırmanmasından hükümeti sorumlu tutan yayınlar yapmasını istediği iddia ediliyor.

Haberde yer alan iddiaya göre Büyükelçi'nin görüşmede özetle, "Siz muhalif yayın yapan cesur bir yayın organısınız. Hükümetin ve Türkiye'nin İsrail'in dostluğunu yitirmesi Türkiye'ye çok şey kaybettirir. Hükümetin Mavi Marmara krizini tırmandırma konusundaki çizgisinin olası sonuçlarını haber ve yorumlarla kamuoyuna duyurmanız lazım" dediği savunuluyor.



SÖZCÜ'NÜN KÂĞITLARINI MUSEVİ BAĞLANTILI İŞADAMI MI TEMİN EDİYOR?
Gaby Levi'nin Sözcü yöneticilerine, muhalif yayınlarından ötürü kâğıt temini gibi gazete için hayati konularda sıkıntı çekerlerse yardımcı olunabileceği mesajını verdiği de iddia ediliyor.

SÖZCÜ'NÜN PATRONU BU SORULARA SESSİZ KALDI
Ayrıca haberde, iddialarla ilgili Sözcü gazetesi yetkililerinin Yeni Akit'in yazılı soru geçmesi halinde sorularını cevaplayacaklarını söyledikleri belirtilirken soruları gönderdikten sonra ulaştıkları Sözcü gazetesinde Burak Akbay'ın sekreterinden "Patronumuz sorularınıza cevap vermek istemiyor" açıklaması yapıldığı ifade edildi.

İşte Yeni Akit'in Sözcü'nün patronu Burak Akbay'a yönelttiği sorular:
1- Geçtiğimiz 10 Kasım 2010 tarihinde saat 10.00 sularında İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Gaby Levi'nin Sözcü gazetesi genel merkezini ziyaret ederek sizinle bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur?
2- Bu görüşmede, gazetenin yayın politikası açısından bağlayıcılığı olan hangi konular görüşülmüştür?
3- Bilindiği gibi Türkiye'deki gazeteler büyük oranda kağıtlarını yurtdışından karşılamaktadır. Siz gazete kağıdını nereden, hangi kanallar ve hangi şirketler vasıtasıyla almaktasınız?
4- Görüşmede aracı olan ve İsrail'e yakınlığıyla bilinen Ali Arbel'in gazetenin reklam alması ve kağıt masraflarının karşılanmasında oynadığı rol nedir?
5- Gazetenizin, Mavi Marmara saldırısı sonrası İsrail'le bozulan ilişkilerde hükümeti sorumlu tutan yayınlarında bu görüşmenin herhangi bir etkisi var mıdır?