Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gömeç köyünde gece yarısı hint keneviri operasyonu yapan askerler geri dönüş yolunda pusuya düştü, 2'su Astsubay, 2 asker, 1 Ziraat Mühendisi, Köy Muhtarı ve 1'de kaçakçı olmak üzere 7 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre alınan istihbaraç çalışması neticesinde Hani ilçesi Gömeç Köyünde bir şahsın Hint keneviri yetiştirdiği duyumunu alan askerler, 1 Ziraat Mühendisi eşliğinde köye gittiler. 600 bin kök hint keneviri yakalayan 2 Astsubay ve 2 asker, imha işleminin ardından Ziraat görevlisi kullandığı araca köy muhtarı ve uyuşturuuc yetiştiren bir kişi ile birlikte bindiler.
Köyden çıktıkları sırada PKK'lı teröristler tarafından Ziraat mühendisinin kullandığı ve içinde askerlerinde bulunduğu araca yönelik saldırı yapıldı. yapılan saldırıda 2 Astsubay, 2 asker, Ziraat mühendisi, Muhtar ve 1 kaçakçı yaralandı. Yaralılar helikopter ile Askeri Hastaneye sevk edilirken, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.
Öte yandan yine Lice Bingöl Karayolu Abalı Karakolu yakınlarında Duble yol yapımında çalışan 5 iş makinasınında akşam saatlerinde PKK'lı teröristler tarafından yakıldığı öğrenildi. PKK'lı teröristler aynı köyün girişinde 9 Temmuz 2011 günü yol keserek 2 Astsubay ve bir sağlık personelini kaçırmıştı.