POMEM alımında yaş sınırı belirsizliği

KPSS A grubu için 30'dan 35'e çıkarılan yaş sınırının POMEM alımlarını kapsayıp kapsamadığı belli olmadığından sınavlara girmek isteyenler mağdur oldu.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 27 Haziran 2011, 11:03
POMEM alımında yaş sınırı belirsizliği

İÇİNDEKİLER


Nazlı Ilıcak'ın yazısı...

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) alımlarda yaşanan sıkıntıları da ilgililerin bilgisine sunmak isterim.
KPSS A grubu için "30 yaşından gün almamak" olan sınır "35 yaşını doldurmamak" olarak değişti. Bu değişiklik POMEM alımlarını kapsamakta mı diye soranlara maalesef hiç bir kurum cevap vermiyor. Başbakan "Halkın hizmetkârıyız" diyor ama bürokrasi demek hâlâ o kıvama gelememiş; hizmette ağır kusur var.
Şimdi POMEM sınavlarına girmek isteyenlerin yaş ve askerlikle ilgili taleplerini sıralayayım:
* 35 yaşını doldurmamak ilkesinin POMEM'e de uygulanmasını istiyoruz
* Polislerimizin emeklilik yaşı 52'den 55'e çıkarıldığına göre, alımlarda yaş 35'e çıkarılmazsa, hiç değilse, astsubaylık alımlarındaki gibi 32 olarak belirlensin.
* Bu da olmazsa yaş sınırında, itfaiye alımlarındaki 30 yaş emsal alınsın.
* Bu da olmazsa, 1982 doğumlular arasındaki adaletsizlik giderilsin. 1982 doğumlular arasındaki adaletsizliğin sebebi, "30 yaşından gün almamış olma" şartıdır. Meselâ, mülâkatın 10 Eylül'de yapılacağını varsayarsak, 9 Eylül 1982'de doğmuş biri, 30 yaşından bir gün aldığı için bu şansı kaybediyor. Hangi ayda doğduğuna bakılmadan 1982'lilerin hepsi 29 kabul edilmelidir.
* 28 ve 29 yaşındakiler için askerlik yapmış olma şartının da kaldırılmasını talep ediyoruz. 6109 sayılı kanun sayesinde artık polisler, askerlik yapmıyor. Buradan hareketle sınava girenlerin askerlik yapmış olmaları mecburiyetine son verilirse, daha çok sayıda üniversite öğrencisine umut doğacaktır."
Kendilerini "POMEM mağdurları" olarak niteleyen bu grup acil cevap bekliyor. Çünkü hiçbir değişiklik gerçekleşmeyecekse, ağustosta askere gitmek için, evraklarını 30 Haziran sonuna kadar teslim etmek zorundalar.
***
Kadrodan yaş sınırına kadar, toplasanız, yekûnu 100 binleri bulacak bir kitle ile karşı karşıyayız. Anlaşılıyor ki muhatap bulamayıp son çare bana yazmışlar. İstedikleri yerine getirilemeyecek kadar zor değil. Gerçekten "hizmetkârsanız" umut edenleri sevindirirsiniz.

(Sabah)