Sözleşmeli belediye çalışanlarından imza kampanyası

Mahalli İdarelerde ve İl Özel İdarelerinde sözleşmeli olarak çalışan personelin 4A kadrolarına alınmak için internette örgütlenerek imza kampanyası başlattı.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 07 Haziran 2011, 15:05
Sözleşmeli belediye çalışanlarından imza kampanyası

İÇİNDEKİLER

Kanun Hükmündeki kararname (KHK) kapsamına alınmayan 5393 Sayılı Belediye ve il Özel İdarelerinde 4b Sözleşmeli Statüsünde çalışanlar Hükümetten yeni bir kararname bekliyor.

Sözleşmeli olarak çalışanlara kadro veren kanun hükmünde kararname, 4 Haziran 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlandı. Kararnamede yer alan hükümlere göre düzenleme sadece 4/B'li olarak çalışanlar ile 4924'e tabi olarak çalışan sözleşmeli personeli kapsıyor. Mahalli idarelerdeki sözleşmeli personel kapsam dışında bırakıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kamuda ne kadar sözleşmeli varsa kadroya alacağız" sözüyle umutlu bir bekleyişe giren Belediye ve İl Özel idaresi çalışanları, Cumartesi günü yayınlanan KHK'de kapsam dışında bırakıldıklarını görünce büyük bir şok yaşadı.

İNTERNETTEN İMZA KAMPANYA BAŞLATTILAR

Belediye ve il özel idarelerinde çalışan binlerce 4b sözleşmeli internet üzerinde örgütlenerek imza kampanyası başlattı. Kurdukları "www.gormeli.com" adlı internet sitesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, üyeleri, Başbakan ve Bakanlara yönelik, "Mahalli İdarelerde ve İl Özel İdarelerinde sözleşmeli olarak çalışan personelin 4A kadrolarına alınmasını talep ediyoruz." çağrısı yapıldı.
Henüz iki gün önce açılan sitede, kampanyaya katılanların sayısı kısa zamanda bini aştı.