Şehr-i bayram

İki yeni şehir projesinde adı geçen Eyüp'ün Çiftalan Köyü'nde bayram havası var. Köylüler arazilerinin değerinin iki kat artmasını bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2011 Güncelleme 13 Mayıs 2011, 01:49
Şehr-i bayram

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Karadeniz sahiline kurulması planlanan yeni şehir projesi, Eyüp'ün Çiftalan Köyü'nde büyük sevinç yarattı.
İşsizlik yüzünden nüfusu yarı yarıya azalan köyün yeni proje ile tekrar canlanacak olması, köyde bayram havası yaşattı. 15 yıldır Çiftalan'da kahvehane işletmeciliği yaptığını söyleyen Levent Doğan (40), bir an evvel projenin başlamasını beklediklerini belirtti. "Maden ocakları gidince işsizlik başladı" diyen Doğan, "Çocuklarımız denize gitmek istediğinde diğer köyün plajına götürmek zorunda kalıyoruz. Bu proje sayesinde hem işsizlik sorunu ortadan kalkacak, hem de sahilimiz kamyonların geçtiği değil, insanların yüzdüğü sahil olacak" şeklinde konuştu.

ULAŞIMA ÇÖZÜM
Çiftalan Köyü'nün Taksim'e 28 kilometre mesafede olduğunu anlatan Doğan, şöyle devam etti: "Bizim en önemli sorunumuz ulaşım. Buradan Taksim'e gitmek için Kemerburgaz'a gidip oradan otobüse biniyorduk. Proje ile toprak olan yolumuz 3'üncü köprü otobanı olacak. Proje bittiğinde Taksim'e gitmeye gerek kalmayacak. Taksim ayağımıza gelecek. Çocuklarımızın taşımalı eğitim ile okumasına gerek kalmayacak."

DENİZDEN KÖMÜR DEĞİL BALIK TOPLAYACAKLAR
Çiftalan köylüleri maden ocağı olduğu için denizi kullanamadıklarını söylerken; atv haber de bu konuyu ekranlara taşımıştı. Halen bir maden ocağının aktif durumda olduğunu belirten köylüler, "İnsanlar kışın denize girerek çuval çuval kömür topluyordu. Burada şehirleşme olduğunda sahilimiz olacak. Denize artık kömür için değil balık için gideceğiz" dedi.