Zanlı dershaneler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2011 Güncelleme 06 Nisan 2011, 10:13
Zanlı dershaneler

İÇİNDEKİLER

YGS'de yaşanan "şifreleme yöntemiyle kopya" iddiası üzerine ÖSYM'nin yaptığı açıklama tatmin edici olmadı. Özellikle dershaneler, tek tek öğrencilerin kitapçıkları üzerinden şifre avına çıktı. Ancak dershane bağlantısı olmayan adaylar ve aileleri de eğitim sendikalarını ihbar yağmuruna tuttu. KPSS'deki kopya skandalında itirazlarında haklı bulunan Türk Eğitim Sendikası ise en çok kapısı çalınan sendika oldu. Çok sayıda YGS adayının ailesi, sendikaya başvurup "Lütfen çocuklarımızın hakkını savunun" diye yakardı.

DENEME SINAVI ŞAİBELİ
Türk Eğitim Sendikası'na başvurular, sadece çocuklarının haklarının savunulması yönünde olmadı. Sendika ihbar yağmuruna da tutuldu. Çok sayıda aday, bazı dershanelerin sınavın yapılacağı tarihten önceki Cumartesi günü deneme sınavı yaptığını, sınav sonrasında da dershanelerin, öğrencilerine şifreleme yöntemini anlattığını ileri sürdü. Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk ise adayların kaygılı olduğunu söyledi.

KOPYADA FORMÜL ÇOK!
Cevapların belli bir şifreyle verildiği iddialarının ardından aslında şifrenin birden çok olduğu iddiası da ortaya atıldı. Yeni belirlenen şifreye göre, matematik testinde şıklar arasında en yüksek sayının sağındaki şık, her zaman doğru yanıt oluyor. Kural uygulandığında, 40 matematik sorusundan 30'unun üzerinde doğru yanıt çıkarılabiliyor.

İşte örnek:
Soru 15: x.(10!) çarpımı bir pozitif tam sayının karesi olduğuna göre, x'in alabileceği en küçük değer kaçtır?
a)
21 b) 7 c) 5 d) 10 e) 14
Şıklarda en yüksek sayı 21...
21'in sağında b) şıkkı var, b şıkkı doğru yanıt oluyor.