Mıcır faciaya neden oldu: 2 ölü

Aynı arabadaki anne kız mıcırlı yolda can verdi...

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2010, 17:39
Mıcır faciaya neden oldu: 2 ölü

İÇİNDEKİLER

Zonguldak-Ereğli karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Aşırı hız ve mıcır nedeniyle 50 metre yükseklikten fındık tarlasına uçan araçta bulunan anne ve kızı hayatını kaybetti. Kaza, Ereğli-Zonguldak karayolunda meydana geldi. İstanbul'dan Tokat Erbaa'ya gitmekte olan 34 TM 4447 plakalı araç sürücüsü Mehmet Yüksel(55), Zonguldaklı olan komşuları Şadiye Erdem(29), kızı Aleyna Erdem(9) ve erkek kardeşi Hasan Erdem (25)'i Zonguldak'a bırakmak istedi. Ereğli üzerinden Zonguldak'a geçen sürücü Mehmet Yüksel, yolun mıcırlı olduğunu fark etmedi.

Aşırı hızlı olduğu iddia edilen sürücünün aracı mıcıra kaptırması sonrası direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil, 50 metre yükseklikten takla atarak fındık bahçesine uçtu.
Araçta yolcu olarak bulunan Şadiye Erdem olay yerinde, ağır yaralanan Aleyna Erdem ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını yitirdi.

Sürücü Mehmet Yüksel yaralı olarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasan Erdem ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.
Yaklaşık 5 ay önce eşinden boşanan ve İstanbul'da oturan Şadiye Erdem'in, bayramı geçirmek üzere kızıyla memleketi Zonguldak'ın Kozlu beldesine bağlı Gücek köyüne gitmek üzere komşusu Mehmet Yüksel ile yola çıktıkları öğrenildi. Kazayı duyarak hastaneye gelen Erdem ailesinin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.