Tarihi fırsat sürüyor

Gül, 'en büyük mesele' diye nitelediği terörün sona ermesi için tarihi fırsatın sürdüğünü söyledi: Devlet terör örgütü ile masaya oturmaz pazarlık yapmaz. Ama devletin kurumları vardır, her yöntemi dener

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2010 Güncelleme 17 Ağustos 2010, 00:00
Tarihi fırsat sürüyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan yolunda uçakta güncel konulara ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. İşte Cumhurbaşkanı'nın mesajları:

GÖREV SÜRESİ 5 YIL MI?:
Ne desem farklı yorumlanır. Bir belirsizliğin de olduğu görülüyor. Belirsizliğin sona ermesi iyi olur. Bir an önce belirsizlik ortadan kalkmalı. Ben görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

TERÖR:
Sorunun adına ne derseniz deyin. Herkesin tekrar düşünmesi gerek. Türkiye'nin böyle bir problemi var. Ülkenin büyük meselesi. Mesele olmaktan çıkarmak lazım. Tarihi fırsat bence devam ediyor. Devlet terör örgütü ile masaya oturmaz. Pazarlık yapmaz. Ama devletin kurumları vardır. Devlet her yöntemi dener. Bu sorun mutlaka bitirilmeli.

HRANT DİNK CİNAYETİ:
(Türkiye'nin Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığı savunmanın sorulması üzerine): Maalesef bir vatandaşımızı tedbirsizlik nedeniyle kaybettik. Yeterli tedbir olmadığı için öldürüldü.

'KALP KALBEOMUZ OMUZA'
Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le görüşen Gül, kendi vatanlarında ve kardeşlerinin arasında olduklarını belirterek, şu mesajları verdi: ''Tek millet olma ruhuna bağlığımız, her şeyin üstündedir. Sık sık bir araya gelmemiz halkımıza büyük moral verdiği gibi bölgemizde de herkes görecektir ki Türkiye ile Azerbaycan kalp kalbe, omuz omuzadır. Yukarı Karabağ'da çözüm şüphesiz Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde olacaktır." Gül, vize ile ilgili görüşmelerin de yakında tamamlanacağını açıkladı.