Kılıçdaroğlu Erzincan'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Adaletten kaçanlar partisi, içine kurt düşmüş bir ağaçtır. Çürüyor artık o ağaç. Gövdesini biz, dallarını siz silkeleyin ve yok edin'' dedi.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2010, 16:37
Kılıçdaroğlu Erzincan’da

İÇİNDEKİLER

Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

''Erzincan'da adaletten kaçanlar partisini silkeleyeceklerini'' söyleyen Kılıçdaroğlu, bu kente CHP lideri olarak ilk kez geldiğini belirterek, ''Yine geleceğim. İnşallah başbakan olarak geleceğim ve Erzincan'ın kaderini değiştireceğiz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 13 Ekim 2002'de Erzincan'da, ''Nerelere gitsek, 'Açız, işsiziz, iş istiyoruz' diyorlar'' dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Ne zaman? 2002. Tarih 2010. Açlık var mı? İşsizlik var mı? İş arayan çok mu? Demek ki 8 yıldır yönetiyorlar, 8 yıldır aynı terane çalıyor. Onun için önce 12 Eylülde, sonra seçimlerde bu millet Adalet ve Kalkınma Partisine ders vermek zorundadır'' diye konuştu.

''RECEP BEY'İ MEMURLARA HAVALE EDİYORUM''


Erdoğan'ın, Isparta mitinginde kendisiyle ilgili ''Memur Kemal Efendi'' ifadesini kullandığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Sözde beni ve memurları hakir görecek. Memurları hakir görmekten memurlar memnun mu? Recep Bey'i memurlara havale ediyorum. Ama Recep Bey'e şunu söylüyorum; 27,5 yıl kendi ülkeme, devletime onurumla hizmet ettim. Boğazımdan aşağı haram lokma inmedi. Ama şunu söyleyeyim; ben memur Kemal'im, ben işçi Kemal'im, ben çiftçi Kemal'im, ben emekli Kemal'im, ben Erzincanlıların, halkın Kemal'iyim. Allah'a çok şükür, kimse bize 'kalpazan Kemal' demiyor, 'ihaleye fesat karıştıran Kemal' demiyor. Biz, alnımız ak, yüreğimiz temiz halkın karşısına çıkıyoruz. Recep Bey gibi değiliz.''
Kılıçdaroğlu, ''Şimdi bir tane Başbakan var; Recep Bey, memuru hakir görüyor, işçiyi, çiftçiyi, emekliyi hakir görüyor'' ifadesini kullandı.

''RECEP BEY DE BİR AYNAYA BAKSIN''

Başbakan Erdoğan'ın kendisi için ''Aynaya baksın'' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Ben de Recep Bey'i kırmadım, aynaya baktım, memur Kemal'i gördüm, emekli Kemal'i gördüm, işçi Kemal'i gördüm. Ama, istirham ediyorum Recep Bey de bir aynaya baksın. Kalpazanları görecek, ihaleye fesat karıştıranları görecek, hayali ihracatçıları görecek, yetim hakkı yiyenleri görecek'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, miting meydanındakilerin ''Başbakan Kemal'' sloganları üzerine, ''Başbakanlık benim elimde değil, sizin elinizde. Seçim geliyor. Süleyman sizsiniz, mühür sizin elinizde olacak'' dedi.

CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın Isparta ziyaretini anımsatarak, ''Isparta'ya gitmiş, beyefendi gül suyuyla yıkanmış. İstirham ediyorum. Sayın Başbakan'dan da bir isteğim olacak. Madem gül suyunu sokaklara döküyorsunuz, yazık günahtır, götür bari havuzlu villanda, bari havuzuna dök de bir gül suyuyla banyo yap. Bir o eksiğin kalmıştı zaten senin'' ifadelerini kullandı.

Mitinge katılan bir kişinin taşıdığı, ''Recep Bey, adaletini bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar'' dövizini okuyan Kılıçdaroğlu, ''Onu orada tartacağız'' dedi.

''İÇİNE KURT DÜŞMÜŞ BİR AĞAÇ''

Hükümetin, dokunulmazlıkları kaldırmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Boğazından aşağı haram lokma inmeyen, yolsuzluk yapmayan kişilerin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkmayacağını'' ifade etti. ''Allah korkusu varsa, kuldan utanma varsa, dokunulmazlıkları kaldırırsın, milletin önüne çıkarsın'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Adaletten kaçanlar partisi, içine kurt düşmüş bir ağaçtır. Çürüyor artık o ağaç. Gövdesini biz, dallarını siz silkeleyin ve yok edin. Yüreğiniz insan sevgisiyle dolsun. Gelecek kaygısı olmayan, işsizliğin, yoksulluğun olmadığı, onurlu, üreten bir Türkiye'yi beraber kuracağız. Nazım Hikmet'in dediği gibi, 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe' yaşayacağız. Bu davet bizim.''

Kılıçdaroğlu'nu taşıyan parti otobüsü, miting meydanına, kalabalık nedeniyle güçlükle girebildi.
Meydanda sıcak ve kalabalık nedeniyle fenalaşanlar olurken, minibüsün alandan ayrılışı sırasında vatandaşlarla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Kılıçdaroğlu, Erzincan mitinginden önce Sivas'ın İmranlı ilçesinde de vatandaşlara seslendi.