1 milyon dolar Song'a gitmiş

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, sarı kırmızılı kulübün Emniyet'e belgeleri vermesinin ardından Savcı Mehmet Berk ile görüştü.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2011, 17:40
1 milyon dolar Song’a gitmiş

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk ile görüştü. Doğan, kulüpten istenen bilgi ve belgeleri emniyetin ardından savcıya da verdiğini söyledi.

Futbolda şike soruşturması kapsamında Sarı-kırmızılı kulüpte yapılan aramalar sonucu bazı belgelerin eksik olduğu iddia edilmişti. Eksik olduğu iddia edilen belgeler kulüp tarafından bugün emniyete teslim edildi. Emniyete teslim edilen belgelerin ardından Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ve avukatı, öğle saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Doğan, şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk ile yaklaşık 1 saat görüştü. Doğan, adliye çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, "Emniyete verdiğimiz bilgi ve belgelerin aynısını savcıya da verdik" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "2,5 milyon Dolar'la ilgili hiçbir beis kaldı mı?" sorusu üzerine Doğan, "Hiçbir sıkıntı yok" dedi.

KULÜP BİNASINDA ARAMA YAPILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Galatasaray Kulübü'nde geçtiğimiz hafta arama yapıldı. Edinilen bilgiye göre arama ve yapılan incelemelerde kulübün kasasında n Denizlispor- Fenerbahçe maçından iki gün sonra yani 16 Mayıs 2006'da 1 milyon dolar çıktığı belirlendi. Ancak bu paranın nereye gönderildiğine ilişkin belge aramalarda bulunamadı.

SONG'A VERİLEN 1 MİLYON DOLARIN BELGESİ TESLİM EDİLDİ
Bu gelişme üzerine savcılığın, Galatasaray Spor Kulübü'nden 1 milyon Dolar'la ilgili belge istediği belirtildi..

Talep üzerine Galatasaray Kulübü'nün, 1 milyon doların nereye harcandığına dair belgeleri soruşturma savcılığına ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sunduğu öğrenildi.. Polis ve adli kaynaklardan sızan bilgilere göre paranın Galatasaray'ın Kamerunlu yıldızı Song'a transfer parası olarak verildiğini gösteren belge sabah emniyete teslim edilen dosyada da yer aldı.. Aynı belgenin bir örneği de öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan ve avukatı tarafından soruşturma savcısı Mehmet Berk'e sunuldu. Song için verilen paraya ilişkin belgelerdeki Fransızca yazılarında tercüme edilerek, savcılığa ve emniyete teslim edildiği öğrenildi. Söz konusu paranın Denizli - Fenerbahçe maçında teşvik primi olarak verildiği iddia ediliyordu.