"Para takıma dağıtıldı"

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 06 Ağustos 2011, 23:08
Para takıma dağıtıldı

İÇİNDEKİLER

Bülent Tulun'un Adnan Polat'a gönderdiği mektupla şike soruşturmasının ortasına düşen Galatasaray'da, 2006 yılında yöneticilik yapanların bazıları iddiaları reddettiler.

Tulun'un o dönem 2. Başkan olan Polat'a gönderdiği mektupta kullandığı, "Umarım 2006 Mayıs ayında şoförünüzün (Mustafa Kabasakal) iki parti halinde kulüpten makbuz imzalayarak aldığı 1,5 milyon dolar, Galatasaray menfaatleri için kullanılmış olsun." ifadeleri sonucu, Denizlispor'a teşvik primi verildiği iddiaları gündemde ilk sıraya yerleşti.

Yetkililer Galatasaray'ın kulüp hesaplarını didik didik incelerken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan dönemin eski yöneticileri iddiaları reddetti. Milliyet'e konuşan yöneticilerden Atilla Kınay, en çarpıcı açıklamayı yaparken, o dönem başkalarına dağıtacak 1.5 milyon doların kasalarında olmadığını ifade etti.

PARA TAKIMA DAĞITILDI
Kınay'ın açıklamalarının aksine yine eski yöneticilerden Şükrü Ergün ise tıpkı Polat gibi paranın takıma dağıtıldığını vurgularken, "Futbolculara paralarının elden verilmesi o dönem sık olan bir şeydi. Özhan Canaydın'ın olduğu yerde bu tür çirkin şeyler söz konusu olamaz. Mektuptan da yeni haberim oldu, bu Polat ve Tulun arasındaki bir konu." şeklinde konuştu.

Semih Haznedaroğlu, Polat'ın 2. Başkan olmasının ardından Adnan Sezgin'in Bülent Tulun'un yerine getirilmesine atıfta bulunurken; Tunca Haznedaroğlu da kulübün o dönem 100 bin dolarının dahi olmadığını söyledi.

Celal Gürcan ve Vedat İrdelp de mektubun, Adnan Polat ve Bülent Tulun arasındaki özel bir yazışmadan ibaret olduğunu, dolayısıyla kulübü bağlayan herhangi bir durumun mevcut olmadığını savundular.