Mehmet Helvacı da adaylığını açıkladı
14 Mayıs'ta seçime gidecek Galatasaray'da Mehmet Helvacı, başkan adaylığını açıkladı.
Galatasaray'a başkan adayı olmak sıradan bir karar değildi... Başkan adaylığımın arkasında 7 senelik yöneticilik geçmişim var. Arkamdaki panoyu görüyorsunuz. Biz bir aileyiz.Galatasaray gücünü asırlara dayanan sevgi, saygı gibi değerlerden alır. Dönemsel çalkantılar bizi biraz olsun sarssa da bizim gücümüzden eksilen bir şey olmaz.
Bu sorumluluklara sahip yöneticilerin varlığı bir zorunluluktur. Galatasaray'ın başkanı herkesin başkanıdır. Kendi boynunu bükmez, bükemez. Kimsenin hakkını da yedirmez. Galatasaray mirasının koruyucusudur. Ekonomik ve siyasi güce yakın olmak adına bu koltuğa aday olunamaz. İşaretle, icazetle, kaynağı belirsiz güç odaklarıyla başkan olunamaz. Buna müsaade edilemez. Galatasaray'ın şöhretli yöneticilere ihtiyacı yoktur.
Galatasaray'ın dürüst ve ahlaklı yöneticilere ihtiyacı vardır. Başkan sadece sorun çözücü değil sorunları öngören kişidir. Başkan şeffaf, sorumlu adil bir kişiliktir. Hatırlatılması gereklen Galatasaray'ın bitr spor kulübü olduğudur. Galatasaray bir emlak ofisi değildir. Ticarathane değildir.. Galatasaray'ın önceliği ekonomik değil sportif başarıdır.
Galatasaray'da para sıkıntısı yoktur, yönetim sıkıntısı vardır...Futbol dışı branşlarda küçük kaynaklarla başarı elde etmek mümkündür.
Taraftar her soru sorduğunda cevap alacak, kendisini Galatasaray'ın asri bir üyesi olduğunu hissedecektir. Galatasaray'da iletişim demek Galatasaray'ı bütün topluma açmak demektir. Bu siz basın mensuplarını da ilgilendiren bir projedir.
Galatasaray büyük bir aile demektir...
Galatasaray'ın mevcut borçları 190 milyon dolar kadardır. Bizim hedefimiz ise mevcut bütçeyi 300 milyon dolar seviyelerine çekmektir. Borcunu bütçesinin altına çeken bir Galatasaray göreceğiz. Borçları ötelemekle değil ödemekle övüneceğiz.
Bunları yaparken de kişile bağımlı olmayacaktır. Siyasete entegre olmak zorunda olmayacaktır. Tüm Türkiye'nin takımı olacaktır. 6 yıllık dönemde 4 Türkiye Şampiyonluğu ve yine bu dönemde 3. Avrupa Kupası'nı da kazanmak ayrı bir hedef olacaktır. Bu söylediğim şeyler boş vaatler değildir. Plana programa dayalı, görüşmeleri bitirilmiş programların sonucudur. Futbol aklımızın kim olacağı bugünden bellidir.
4 yabancı, 6 yerli futbolcuyla görüşmeler yapılmaktadır ve bunların bir kısmıyla da anlaşma sağlanmıştır. Bunların yanında alt yapıya da önem verilecektir. Önümüzdeki dönemde 4 yeni Arda'yla daha tanışacak Galatasaray.
Basın mensuplarının sorularına geçildi:
6 yılda 4 şampiyonluk hedefi koydunuz ama Galatasaray son 3 senede ilk 3'e giremedi. Bunu nasıl sağlayacaksınız?
Bunlar bir plan dahilinde olacak. Yapılacak transferler bir program dahilinde olacağı için daha önce yaşanan sorunlar da yaşanmayacak ve hedeflerimize ulaşacağız. Daha önce de dediğim gibi bir futbol aklımız olacak ve onunla çalışacağız.