Sözün bittiği yer

4'ü tutuklu 93 sanık için karar günü geldi çattı. Son dakikada bir aksilik olmazsa Mahkeme başkanı Ekinci kararı sanıkların yüzüne okuyacak... Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, Yıldırım için 3 yıl 11 aydan, 12 yıl 3 aya kadar hapis istemişti. Son kararı bugün mahkeme açıklayacak ...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2012 Güncelleme 29 Haziran 2012, 10:59
Sözün bittiği yer

İÇİNDEKİLER

Futbolda şike iddiaları üzerine Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın bugün yapılacak 22'nci duruşmasında karar verilmesi bekleniyor.

SADECE 4 TUTUKLU KALDI!
Özel Yetkili 16 Ağır Ceza Mahkemesi'den görülen 4'ü tutuklu 93 sanıklı davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, menajer Yusuf Turanlı, Olgun Peker ile tutuksuz sanıkların büyük bir bölümü son savunmaları yaptı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, önceki gün yapılan son duruşmada, sanıklara ve avukatlara "Bir aksiklik olmazsa, Cuma günü karar vermeyi planlıyoruz" demişti. Ekinci, bugünkü duruşmada, savunmaları eksik olan sanıkların savunmalarını alacaklarını, ardından da sanıklar ile avukatların son sözlerini soracaklarını söylemişti. Son dakika, olağanüstü bir gelişme olmaması durumunda, mahkeme heyeti şike davasında yargılanan 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında kararını verecek.

İŞTE SAVCININ CEZA TALEPLERİ!
Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan mütalaasında, Aziz Yıldırım hakkında, haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurup yönetmek, 6 maçta şike 3 maçta teşvik pirimi vermek suçundan 3 yıl 11 aydan, 12 yıl 3 aya kadar hapis cezasına mahkum edilmesini talep etti.

SUÇ ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI VAR!
Mütalaada, Fenerbahçe yöneticileri tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu ile tutuksuz sanıklar avukat M. Şekip Mosturoğlu, Cemil Turhan, Bülent İbrahim İşçen, Alaeddin Yıldırım, Fenerbahçe A.Ş Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan hakkında, Aziz Yıldırım tarafından kurulduğu iddia edilen "suç örgütü üyesi olmak" suçundan 3 yıl 11 aydan 9 yıl 3 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

6 ŞiKE 3 TEŞViK
Başkan Yıldırım 6 maçta şike, 3 maçta da teşvik iddiasıyla suçlanmıştı. Şike iddiası olan maçlar: G.Birliği-F.Bahçe, E.Şehir- F.Bahçe, F.Bahçe-İBB, Karabük-F.Bahçe, F.Bahçe- A.Gücü, Sivas-F.Bahçe. Teşvik iddiası olan maçlar: Trabzon-Bursa, E.Şehir- Trabzon, Trabzon-İBB

HERKES ORDA OLACAK
Çağlayan' daki İstanbul Adliye Sarayı, bugün tarihi günlerinden birini yaşayacak. Rusya'da bulunan Emenike dışında 92 sanık bugün Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin kararırını öğrenmek üzere salonda bulunacaklar.

ADALI CEZA ALIR MI!
Savcının ceza istediği Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdar Adalı ile birlikte, teknik diretör Tayfur Havutçu da bu kritik günde orada olacak





VELi SARIBOĞA